≫ 

Moćni Novak "melje", precrtao je Čilića za polufinale Pariza! (FOTO)

Svetski broj jedan posle preokreta savladao hrvatskog tensiera

  • 57

Ništa ne može da zaustavi Novaka Đokovića, Srbin je u novom polufinalu Mastersa u Parizu do kog je stigao posle preokreta protiv Marina Čilića - 2:1 (4:6, 6:2, 6:3)

Nole će u finalu turnira kog je osvajao tri puta preko boljeg iz meča Kei Nišikori - Rodžer Federer (planiran za 22).

Bio je ovo Đokovićev revanš Čiliću za poraz na istom mestu pre dve godine, kada je i polako krenuo njegov sunovrat na ATP listi, međutim daleko je to sada iza sjajnog Novaka koji i rovit, kao što je bio protiv Čilića, igra na atomski tenis.

Iako je Hrvat uspeo da dođe do prvog seta, uz jedan brejk, preostali deo meča bio je slika i prilika moći Srbina koju pokazuje naspram svih rivala.

Vredi podvući ovde da je Čilić uspeo da prekine Novakov fantastičan niz od 30 uzastopno osvojenih gemova.

Foto: Tanjug/AP

Superioran je bio naš as, od ponedeljka i zvanično prvi na ATP listi, u drugom setu, u četrvtom gemu "uzeo servis" rivalu, a onda sa mnogo rutine završio set, poravnao rezultat, nagovestio ono što će uslediti u setu odluke.

Velika borba se vodila u "Bersiju" za svaki poen, Čilić je uspeo da "uzme gem" na Novakov servis, za 2:1, ali nije ga materijalizovao na najbolji način - uzvratio je Srbin "ribrejkom" za 2:2!

Fokus je bio na najvišem nivou kod Đokovića u prelomnim trenucima, Čilić je zapretio potencijalnim brejkom u sedmom gemu (za 4:3), ali je desetak minuta kasnije na semaforu stajalo 5:3 za Novaka.

Uspeo je najpre da sa dva vezana poena "poništi" prednost rivala, neutrališe brejk opasnost, a onda i da zada protivniku udarac od kojeg se ovaj nije povratio. Čini se kao da je u tim trenucima Nole "ušao u glavu" Čiliću, delovalo je da apsolutno nije moguće da "ispusti" ovaj meč iz svoje kontrole što se i pokazalo kao tačnim predviđanjem.

Na 5:3 i svoj servis malo ko je u hali, gotovo da nije bilo takvih, Novak je nadmoćno priveo meč kraju - sa tri vetana poena završio posao, potvrdio da je njegova igračka moć ponovo u zenitu.

Na redu je Federer ili Nišikori, svi znamo ko bi bio najbolji rival za spektakularno polufnale.

U drugom, svakako manej atraktivnom polufinalu sastaju se Kačanov i Tim.

Fokus, mirnoća, savršen udarac - Novak Đoković u akciji protiv Čilića Foto: AP/Tanjug

Marin Čilić na meču sa Novakom Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navijac

    2. novembar 2018 | 22:56

    Nole legenda ovog sporta,covek za postovanje u svakom smislu.Kad budes broj jedan u tenisu,pa naidje neki los period koji te baci na dno.A onda se vratis jaci nego ikad i opet postanes broj jedan.To mogu samo veliki borci sampioni.Bravo Nole Legendo!

  • Sultan Bgd

    2. novembar 2018 | 23:39

    Jedan je Nole. Bravo i Hvala 🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩🎩

  • Procitaj

    2. novembar 2018 | 23:24

    No1e. Blago njegovoj djeci, ne zbog toga sto su materijalno obezbedjeni, nego sto ce drugarima moci reci: MOJ TATA JE PISAO ISTORIJU TENISA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA