≫ 

Novak je najopasniji kada je sateran u ćošak: Đoković na korak od polufinala mastersa u Londonu (FOTO)

Srpski teniser najpre spasio dve brejk lopte u finišu prvog seta, a zatim je ubacio u ''petu brzinu'' i pregazio Sašu Zvereva

  • 11

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nalazi se na korak od polufinala završnog mastersa u Londonu, pošto je u 2. kolu savladao Nemca Aleksandera Zvereva rezultatom 2:0 - 6:4, 6:1.

To je ujedno i drugi Novakov trijumf u Londonu, jer je pre dva dana ubedljivo savladao Džona Iznera. Iznera koji od 21.oo čas igra protiv Marina Čilića i u slučaju trijumfa Đoković je biti prvi u grupi ''Gustavo Kuerten''. Odgovara mu i da Čilić pobedi Amerikanca sa 2:1 u setovima.

Podsetimo, Novak sada ima skoro 2-0, Zverev je na 1-1, Izner ima 1-0 i Čilić je na 0-1. Naravno, poslednja dvojica još treba da odigraju svoj meč.

 

Elem, da se vratimo na Novakovuu pobedu protiv Zvereva...

Foto: Tanjug/AP

Bio je to treći međusobni duel i druga pobeda Đokovića koji je protiv Nemca slavio nedavno u Šangaju. Prethodno je 2017. izgubio finale Rima.

Obojica su sjajno igrali u prvom setu i nisu dozvolili šansu za brejk sve do finiša. Prvo je svoje dve prilike imao Zverev, a zatim i Novak tri. Zahvaljujući dvostrukoj greški protivnika stigao je do 6:4 i verovatno tada ''prelomio'' meč.

Na početku drugog seta je propustio šansu za brejk, ali je već iskoristio prvu narednu koja mu se ukazala. Sa 4:1 na svom kontu Novak je jurišao ka pobedi koju je, na kraju, i ostvario.

Đoković naredni meč u Londonu igra u petak protiv Hrvata Marina Čilića. Nije isključeno da će on biti samo revijalnog karaktera.

TOK MEČA:

Foto: Tanjug/AP

Počeo je Novak dobro meč u rezultatskom smislu, osvojio je prvi gem, ali je dozvolio Zverevu da se borba rasplamsa pri rezultatu 40:30. Zverev je na svoj servis najpre zakucao lopticu u mrežu, ali je onda vrlo brzo došao do 30:15. Posle nekoliko odličnih udaraca usledio je i volej za 1:1 u gemovima.

Đoković je dominirao u narednom gemu i dopustio je Zverevu samo jedan poen, da bi na protivnikov servois došao do 30:30. Međutim, Nemac je dokazao da će teško dozvoliti brejk Srbinu - 2:2.

Zverev je nastavio da greši u nadstavku i stigao je do svoje osme greške u tom trenutku. Ali, mu se i Novak revanširao za 40:15 u šestom gemu. Nešto duža razmena udaraca koja je usledila rezultirala je izjednačenjem - 3:3. Vredi pomenuti da je Nemac u ovom gemu odservirao 143 km na čas.

Đoković i Zverev pre početka meča Foto: Guliver/ Julian Finney/Getty Images

Pola sata igre nije donelo ništa zanimljivo, barem što se tiče brejk šansi. Nijedan teniser nije stigao do 40 na protivnikov servis, a Đoković je u međuvremenu poveo sa 4:3. nakratko, jer je Zverev potvrdio dominaciju prilikom servisa i izjednačio je na 4:4.

Prvi brejk videli smo u 9. gemu prvog seta kada je Zverev imao dve prilike da oduzme Novaku servis. Vodio je sa 30:0, zatim 40:30, ali je Đoković uspeo da preokrene i povede sa 5:4.

To kao da mu je dalo dodatnu snagu da u narednom gemu bude ofanzivniji i to mu se isplatilo, pošto je prvi put došao do brejk lopte. I druge i treće koju je iskoristio i poveo sa 1:0 u setovima posle 48 minuta igre.

Zverev je totalno pao u nastavku Foto: AP/Tanjug

Kao i prvi, Đoković je i drugi set počeo dobrim servisom koji mu je doneo 1:0 u gemovima. Mada, vredi pomenuti da je rezultat u jednom trenutku bio 30:30.

Imao je Đoković priliku da već na početku meča uzme brejk i olakša sebi posao, ali se Zverev izvukao iz bezizlazne situacije i izjednačio je na 1:1. Tada jeste, ali nekoliko trenutaka kasnije nije uspeo. Novak je odservirao za 2:1, a zatim je imao dve brejk lopte. Prvu je iskoristio i poveo sa 3:1. Nemca je u tom trenutku ponovo ''izdao'' forhend.

Izdalo ga je potom i sve, pa je Đoković novim brejkom stigao do 5:1, zatim i konačnih 6:1 za 2:0 u setovima.

VIDEO: Najbolji momenti meča Đoković - Izner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA