Radvanska iznenadila sve: Povlačim se iz tenisa, ne mogu više

Poljakinja obnarodovala kraj karijere

  • 1

Najuspešnija poljska teniserka svih vremena Agneška Radvanska (29) objavila je da je završila profesionalnu karijeru.

Njena odluka je prilično iznenađenje za sve ljubitelje tenisa, iako je poznato da je već duži period zbog povreda i slabe forme daleko od vrha svetskog tenisa gde se nekada nalazila.

Ta činjenica je i bila presudna da prelomi i stavi tačku na svoj profesionalni opus.

- Htela bih da podelim sa vama jednu od najvažnijih životnih odluka. Danas, nakon 13 godina profesionalne igre, završavam svoju avanturu u profesionalnom tenisu. Nije mi lako. U glavi, ima toliko sećanja, emocija, pobeda u ovih dvadeset osvojenih turnira i onih skoro šest stotina pobeda. Nažalost, više nisam u stanju da treniram kao ranije, a telo je sve više odbijalo da se pokorava. Iz razloga zabrinutosti za moje zdravlje, uz potpunu svest o  konkurenciji na tako visokom nivou, više ne mogu da mobilišem svoje telo da bude na najvišem nivou - napsiala je Radvanjska na svom fejsbuk profilu.

Poljakinja nije uspela da se domogne nekog Grend Slem trofeja, ali je prva poljska finalistkinja na nekom od turnira "velike četvorke" (Vimbldon, 2012).

U karijeri je osvojila 20 WTA trofeja i čak šest kao "omiljena igračica" u izboru navijača, više od bilo koje igračica ikada.

Predsednik Poljske Bronislav Komorovski je 2013. godine odlikovao Radvansku "Zlatnim krstom" za zasluge i ponosno reprezentovanje svoje zemlje.

- Nadam se da sam tokom godina reprezentovala našu zemlju sa dostojanstvom širom svetai. Vaša podrška, lepe reči i vera u svim pobedama su bili sa mnom u svakom meču i zbog toga iskreno i svim srcem hvala. Hvala što ste svaku neprospavanu noć proveli ispred TV-a, i za sve naslove "Miljenica" - to je čast za mene i najbolja nagradu za naporan rad - dodala je na kraju u svojoj poruci sada već bivša poljska teniserka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zak

    14. novembar 2018 | 16:54

    Budi srecnija u zivotu Anjeska bilasi divna igracica sretno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA