Vajda ponovo dobio pitanje o Pepeu Imazu: Guru? Tim koji je trenutno tu je onaj koji mi se najviše sviđa!

Slovački trener Marjan Vajda rekao je da je polufinale Vimbldona u kom je Novak Đoković pobedio Rafaela Nadala bilo prekretnica za njegovog pulena

  • 0

Trener najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića, slovački stručnjak Marjan Vajda, dao je intervju za Ubitenis, u kojem je opisao kako je njegov pulen prebrodio težak period i rezultatsku krizu.

- Teško je reći kako je sve opet počelo, prošla su četiri meseca i teško je prisetiti se tih osećanja. Znam ga godinama, ali nisam zamišljao da će se vratiti ovako brzo. Bilo je kao početak sa novim Novakom posle povrede. Smatra sebe šampionom i onda nije bilo lako ne osvrtati se na prošlost i ne razmišljati o budućnosti. Od prvog dana me je pitao 'Marijane, kad ću opet moći da pobeđujem?'. Ništa drugo nisam mogao nego da mu kažem da počne da trenira i vrati stare navike. Dug proces, zahtevao je uzajamno poverenje da bi se prevazišla teška vremena.

Pozvao me je dva dana posle poraza od Čekinata i rekao da će igrati na travi. Bile su to dobre vesti. Odlučili smo se za Kvins da bi se bolje privikao. I čim je stao na travu, odlično se osećao jer je zaboravio sezonu na šljaci. To je njegova velika veština. Uprkos porazu od Čilića, činjenica da je stigao do finala mu je dala mnogo samopouzdanja. Tako je otišao na Vimbldon sa samopouzdanjem i bio je to jedan od malih koraka povratka na vrh - kaže Vajda.

Slovak je otkrio i da je bilo tehničkih promena kod Novakovog servisa.

Menjala se tehnika Novakovog servisa; Foto: Tanjug/AP

- Njegov servis je bio drugačiji kada sam se vratio. Rekao sam mu da je nemoguće da nastavi sa tom kretnjom pri servisu, naročito sa stilom serviranja na koji je navikao - priča Vajda i kaže da se to postepeno menjalo.

Posle Vimbldona se desio samo jedan poraz od Karena Hačanova u finalu Pariza, a Vajda kaže koji je meč bio prekretnica na putu do vrha.

- Mislim da je polufinale protiv Rafaela Nadala bilo taj meč. Neverovatan. Sećam se da je neko iz publike viknuo 'hvala na ovakvoj igri'. Posle te pobede, Novak više nije imao strah od poraza - otkriva Đokovićev trener.

Na pitanje da li je više posla bilo sa telom ili sa umom Đokovića, Vajda kaže da se radilo na obe stvari jer zimus i proletos Novak fizički nije izgledao dobro.

Pepe Imaz; Foto: Tanjug/AP

Novinar je konstatovao da više nema ni Pepea Imasa u timu.

- Guru? Radite kao tim i tim koji je trenutno tu je onaj koji mi se najviše sviđa - kaže Vajda koji nije hteo da odgovori da li mu nedostaje Boris Beker jer je to pitanje za Novaka.

VIDEO: Đoković otkrio kakav je plan saradnje sa Marijanom Vajdom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA