≫ 

Za Novaka ne postoji revijalni meč! Srbin deklasirao i Čilića, bez izgubljenog seta ide u polufinale završnog Mastersa (FOTO)

Đoković, u meču bez rezultatskog značaja, pokazao dominaciju i protiv trećeg rivala u grupi na završnom turniru u Londonu

  • 28

Izner, Zverev, Čilić - 6:0!

Srpski teniser Novak Đoković na superioran način završio je takmičenje u grupi "Gustavo Kuerten" na završnom turniru u Londonu, još jednom pobedom bez izgubljenog seta, ovoga puta protiv Marina Čilića - 2:0 (7:6, 6:2).

Koliko je Srbin bio motivisan, uprkos činjenici da je i pre ovog duela obezbedio polufinale, svedoči i podatak da je u prvom setu vezao 31 poen na svoj servis!

Od ranije je poznato da će rival Srbina u polufinalu biti Kevin Anderson, kojeg je pobedio u finalu prethodnog Vimbldona.

- Znao sam pre meča da sam se plasirao u polufinale, i znao sam sa kim ću igrati tako da sa neke strane nije bilo baš lako prići 100 posto da se pobedi. Ali, bio sam već u sličnim situacijama, a obojica smo odigrali vrlo usredsređeno od samog početka, videli ste da je samo jedan poen odlučio pobednika prvog seta - rekao je odmah po završetku meča srpski teniser.

Novak deli autograme svojim obožavaocima u Londonu Foto: Tanjug/Ap

Prvi set protekao je u izjednačenoj borbi bez mnogo rizika obojoice na svoj servis, pa je takav pristup za ishod imao taj-brejk u kojem je srpski tensier imao više koncentracije i bolja rešenja.

U drugom delu meča, nije bilo nikakve dileme, demoralisani Čilić kao da se predao, a Nole pojačao ritam sa namerom da što pre okonča meč i krene na odmor koji će mu trebati za duel koji već u subotu igra sa Andersonom.

Rezultat 6:2 u drugom setu verno prikazuje odnos snaga u tom periodu meča.

Drugi polufinalni par čine Rodžer Federer i Aleksander Zverev.

Novak se vratio na mesto broj 1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA