≫ 

Đoković obišao crkvu u Nici, družio se s decom, glumio lava

Najbolji teniser sveta ponovo oduševio decu

  • 1

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković posetio je crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Nici, a u dečjoj pozorišnoj predstavi nakon liturgije glumio je "strašnog lava" na oduševljenje prisutnih mališana.

Predsednik Saveza Srba Francuske Ðuro Chetković rekao je Tanjugu da je Ðoković pokazao izuzetno strpljenje i naklonost prema deci i roditeljima koji su dosli na druženje posle liturgije.

On je naveo da mu je Ðoković rekao da je kultura najbolji način da se očuva srpska baština i identitet.

- Pozdravio bih sve Srbe iz Francuske i iz celog sveta i svima bih se zahvalio što i dalje veruju u naš narod, što i dalje veruju u našu zemlju Srbiju, što se trude da svako na svoj način u različitim delovima sveta organizuju ovakva okupljanja i stvore zajednice, svako prema svojim mogucnostima - poručio je Ðoković u razgovoru sa Ćetkovićem.

Foto: AP/Tanjug

Kako navodi Ćetković, na dečije pitanje šta je ono što ga najviše podseća na detinjstvo, Ðoković je ispričao da je to bezbrižnost i mogućnost da izađe napolje u bilo kom trenutku "i da se igramo od izlaska sunca do njegovog zalaska", ističući da se posebno seća kada ga je deda vodio na tenis.

On je dodao da uvek oživi neka sećanja i oseti nostalgiju kad god sleti u Srbiju jer, kako je rekao, poseban osećaj je biti sa svojim narodom.

Foto: AP/Tanjug

- Bez obzira koliko smo nedaća prošli kao narod jako je lepo videti kako se svi zajedno okupljamo, pa evo i ova mala zajednica daleko od domovine neguje kulturu i zajedništvo i prijateljstvo, drugarstva se tu rađaju među decom. To je ono najbitnije da se držimo zajedno, a ne da čekamo neke nedaće i nesrećne trenutke da bi se ujedinilo -, kaže Ćetković da mu je ispričao Ðoković.

Ðoković je, navodi Chetković, obećao i da ce doći na gala vece 800 godina autokefanosti Srpske pravoslavne crkve, koje pripremaju parohija Svetog Save u Parizu i Savez Srba Francuske krajem oktobra sledeće godine.

Foto: AP/Tanjug

VIDEO: Pogledajte od čega je ova Ruskinja napravila lik Novaka Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA