≫ 

Ekskluzivno, Rafa Nadal za Telegraf: Ne pada mi na pamet da jurim Noletovo prvo mesto u 2019.

Španski teniser objasnio koji su mu prioriteti za 2019.

  • 6

Poraz protiv Kevina Andersona na poslednjem egzibicionom turniru u teniskom 2018, Mubadala Svetskom teniskom šampionatu u Abu Dabiju za Rafaela Nadala, povratnika na tenisku turneju posle neugodnih povreda koje su ga sprečile da učestvuje na nekim od njegovih omiljenih turnira prošle godine (Pariski masters, Majami, Indijan Vels, Akapulko...) po sopstvenom iskazu - predstavlja dobar znak.

Znak da će biti spreman za najveće izazove tokom predstojeće sezone – koja bi za njega trebala da počne već u Brizbejnu – i još važnije, na Australijen Openu u Melburnu.

Ipak, da sve nije idealno u „kampu Nadal“ svedoče oprezne izjave predstavnicima medija po pitanju njegovog trenutnog zdravstvenog stanja, što upućuje na zaključak da će „bik iz Manakora“ biti veoma uviđajan prvenstveno prema svom zdravstvenom stanju u ovoj sezoni – pa onda svemu ostalom.

Foto: Tanjug/Ap

Na pitanje izveštača Telegrafa – da li će za njega 2019. usled njegovog aktuelnog fizičkog stanja i „rasporeda snaga“ na vrhu biti izuzetno duga i izazovna kako bi ostvario cilj povratka na prvo mesto ATP rang-liste, Nadal je rekao:

- Moj cilj za 2019. nije da budem broj jedan. Meni je najvažnije da budem zdrav, odigram turnire koji su mi od posebnog značaja – i u tom smislu se perspektiva za narednu sezonu ne razlikuje preterano od onih poslednjih.

- Tokom proteklih nekoliko godina, dolazio sam do prvog mesta i potom ga gubio, a glavni preduslov za to, iz mog ugla, je moje fizičko stanje. U tom smislu, vodiću računa o tome da, pre svega, budem spreman za nivo tenisa koji želim da igram i koji će mi dati dobar osećaj na terenu, a sve ostalo može da bude samo dobar ishod takvog stanja - napominje za Telegraf Rafael Nadal.

Ako se iz ovoga mogu izvući bilo kakvi zaključci, oni mogu biti da se sam Nadal neće fokusirati na to da se pošto-poto i što pre vrati na prvo mesto ATP rang-liste naredne sezone, ali da će trenutno drugoplasirani španski as nikako ne može otpisivati u bilo kom trenutku njenog trajanja, pogotovo od početka sezone na šljaci. Uslovno rečeno – povoljne vesti za Novaka, naročito u prvom delu 2019.

VIDEO: Novak Đoković sa svetskim zvezdama uveličao oproštaj Štepaneka

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Abu Dabija, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    28. decembar 2018 | 18:39

    Možeš da juriš ali ne možeš da stigneš nekog ko je bolji od tebe!!!!!

  • Putin R.S

    28. decembar 2018 | 19:36

    Rafo, budi jedno iskren i kazi da je nerealno dok je Nole zdrav da i pokusavas. Ti i Rodzer mozete pobedjivati samo ako je nole na "bolovanju".

  • violeta

    28. decembar 2018 | 18:31

    Bravo za fotku ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA