≫ 

Dokle će bezobrazni navijači da leče komplekse na Novaku Đokoviću? (VIDEO)

Ponašanje pojedinaca na Noletovim mečevima prevazilaze sve granice bezobrazluka

  • 5
Često je morao Novak da pokazuje prstom ka nepristojnoj publici; Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Novak Đoković je jedan od najvećih tenisera svih vremena, sa realnim izgledima da postane i najveći i najtrofejniji svih vremena. Ali, često se dešava da ga publika ne podržava i da otvoreno navija protiv njega.

Poslednji takav slučaj viđen je u Dohi, gde je tokom meča sa Basilašvilijem imao protiv sebe i provokatore sa tribina, koji su mu zviždali.

Novak ih je šmekerski spustio na zemlju dok je davao intervju po zvaršetku meča, pa ostaje da se nadamo da im više neće pasti na pamet da tako nešto ponove.

Ali, ne možemo, a da se ne zapitamo kada će bezobrazna teniska publika širom sveta prestati da leči komplekse na Novaku Đokoviću.

Jasno je da mnogima nije lako palo što je Novak skinuo sa trona njihove miljenike - Rodžera Federera i Rafaela Nadala, i uvek je u duelima sa njima imao i dodatnog rivala - publiku!

To je posebno bio slučaj na US Openu, na Vimbldonu, ali i na drugim velikim turnirima.

Dok se mučio da se vrati u formu mnogi su mu davali podršku, ali očigledno je sve bilo prividno. Čim je počeo da dominira, videli smo mučne scene na Vimldonu, gde Novak posle jednog meča nije želeo da pozdravi publiku na njemu karakterističan način.

Ovako je reagovao kada je ućutkao bezobrazne navijače u finalu US Opena; Foto: Tanjug/AP

Isto je bilo i na poslednjem Gren slemu sezone, gde je savladao Huana Martina Del Potra u finalu, ali je imao problem sa bezobraznim navijačima, koje je morao da ućutka, brutalno, na srpski način!

Madridu je imao ozbiljne sukobe sa publikom, isto je bilo i u Rimu, Parizu, Madridu, i na mnogim drugim turnirima širom sveta. Izuzetak je jedino Kina, gde Novaka obožavaju, a to i on sam oseća, pa tamo uvek pruža besprekorne partije.

O tome je pričao i Srđan Đoković, otac našeg tenisera, koji smatra da zapadni svet ne voli Novaka, ali da to kod njega samo prouzrokuje inat.

Srđan Đoković i Novak Đoković na utakmici košarkaša Crvene zvezde; Foto: Marko Todotović

- I tamo preko kad navijaju protiv njega, on se zainati i pokaže da je od čelika. Kao na meču protiv Rodžera u Parizu. Nažalost, taj zapadni svet ga ne voli. Oni ga strašno poštuju i cene te njegove uspehe, ali ga ne vole. Moraće da se pomire s tim da je on najbolji i da će biti najbolji u istoriji tenisa. To je sigurno. Jedan od najboljih sportista ikada. A zašto u Kini igra najbolje i zašto se tamo najbolje oseća? Zato što tamo oseća ljubav. Oni ga stvarno vole - rekao je Srđan Đoković gostujući na Prvoj pre dva meseca.

NOVAKOVA OSTVARENJA

Novak Đoković sa peharom najboljeg tenisera sveta na kraju godine; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

- Osvojio je 14 Gren slem trofeja. Jedino su Rafael Nadal (17) i Rodžer Federer (20) ispred njega po tom pitanju, dok ih Pit Sampras ima isto koliko i Đoković.

- Jedini teniser u istoriji koji je osvojio "Zlatni masters" tako što je kompletirao svih 9 turnira iz serije 1.000.

- Jedini je od aktivnih tenisera džao sva četiri Gren slema u isto vreme i prvi je i jedini posle Roda Lejvera kome je tako nešto pošlo za rukom.

- Ima bolji skor u međusobnim mečevima i od Nadala (27:25) i od Federera (25:22).

- Osvojio je 32 Masters titule, po čemu je samo Nadal bolji od njega sa 33. Ukupno je osvojio 72 titule u karijeri.

- Prvi je u istoriji tenisa, koji je samo od turnira zaradio preko 100 miliona dolara. Trenutno je na brojci od 125.772.589 dolara. Drugi po ovom parametru je Rodžer Federer sa 120,514,916 dolara, treći je Nadal sa 103.251.975 dolara.

- Ukupno je na prvom mestu ATP liste proveo 232 nedelje, što je peto mesto na večnoj listi, iza Rodžera Federera (310), Pita Samprasa (286), Ivana Lendla (270) i Džimija Konorsa (268).

VIDEO: Đoković za Telegraf o Federeru, Samprasu i dolasku na Zvezdin meč sa sinom

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    4. januar 2019 | 14:50

    Publika nekoga voli ili ne voli. Ne bih tome pridavao značaj da sam na njegovom mestu.

  • Рус

    4. januar 2019 | 15:41

    Mogu da mu se sagnu pa neka mu zvižde koliko god hoće. Naravno ako im Nole dozvoli...hahaha

  • Marko

    4. januar 2019 | 14:11

    Srbin sam i naravno navijam za Noleta, ali objektivno publika ga ne voli jer ima komplekse od Nadala i Federera. Medju ljubiteljima tenisa Nadal i Federer vaze kao teniske sile ma na kojoj god poziciji bili. Eto sada je Nole prvi ali svejedno Nadal i Federer su miljenici publike. Morace on jos da radi da ga,, prihvate,, i da bude ravnopravan sa njima, bar u ocima publike. ( iskreno se nadam da i hoce).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA