≫ 

Da li ove reči znače da će se Endi Mari ipak vratiti tenisu?

Nekadašnji broj 1 svetskog tenisa je ipšak ostavio mogućnost da se vrati na teren

  • 0

Britanski teniser Endi Mari ispao je već u prvom kolu Australijen opena u Melburnu posle poraza od Roberta Bautista Aguta sa 3:2 (6:4, 6:4, 6:7, 6;7, 6:2).

Posle meča u kojem je Agut vodio sa 2:0, i preokreta koji je Mari uspeo da napravi izjednačenjem na 2:2, Škot je ipak posustao. Ipak, van svih pravila Australijen opena, poraženi teniser se obratio prisutnima na insistiranje organizatora.

- Ako je ovo "zbogom" ovaj meč koji smo gledali je najbolji pozdrav koji si mogao da daš. Ti si inspiracija, šampion i imaš srce veličine Australije - obratio se domaćin programa Britancu.

- Mislim da ću biti ok. Bilo je super. Veliko hvala svima koji ste došli večeras. Iskreno, uvek sam voleo da igram ove. Ovo je neverovatno mesto da se igra tenis. Ovo je moj poslednji meč. Dao sam bukvalno sve što sam imao večeras. Hvala svima za svu podršku, timu. Svima koji su doprineli mojoj karijeri tokom godina. Možda cu vas videti opet. Daću sve od sebe. Sve što je u mojoj moći da pokušam. Ako želim opet da igram moraću opet na veliku operaciju. Daću sve od sebe. Probaću. Veliko hvala - sa puno emocija se, u dahu, obratio Marej svim ljubiteljima tenisa na centralnom terenu, ali i u svetu.

VIDEO: Marej se gušio suzama dok je saopštavao svetu da se povlači iz tenisa

Usledio je gromoglasan aplauz, a potom i iznenađenje za Mareja. Naime, veliki broj tenisera, među kojima su Novak, Federer, Nadal, Zverev, Čilić i drugi, su se video porukom obratio Britancu

- Imali smo neverovatno putovanje obojica. Još kada smo počinjali ti si me isprašio tada i ko bi rekao da ćemo ovde biti - poručio je Endiju Novak Đoković.

VIDEO: Federer i Đoković o Mareju i njegovom povlačenju iz tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA