Novak je stisnuo brojanicu posle pitanja, a onda se emotivno "otvorio" o srpskoj crkvi u Melburnu, pravoslavnoj Novoj godini, Božiću, Srbima u Australiji (VIDEO)

Najbolji teniser sveta sa ponosom je pričao o srpskom narodu, našim ljudima koji žive na najmanjem kontinentu i zahvalio je na velikoj podršci koju ima sa njihove strane

  • 4

Novak Đoković ima veliku podršku srpske dijaspore u Australiji, koja mu pruža bučnu podršku u Melburn parku. Tako je bilo u ovodna dva kola, a nadamo se da će tako biti do kraja turnira i da će naši navijači biti Novaku vetar u leđa da u Australiji ispiše istoriju i da dođe do 7. pehara na ovom Gren slemu.

Novinare na konferenciji, posle Đokovićeve pobede nad Congom od 3:0, zanimalo je kako srpski teniser provodi slobodno vreme i da li ima kontakt sa našim navijačima, uz podsećanje da je tako pre nekoliko godina imao spontani susret sa grupom Srba sa kojom se družio, kao i koja mesta posećuje u Melburnu.

- Ima mesto gde se sakupljaju Srbi, Lajgon Lodž u Lajgon ulici, trebalo bi da odem tamo. Nisam bio tu nekoliko godina. I drugi srpski teniseri idu tamo. Srpska crkva je mesto gde idemo da vidimo Srbe. Pravoslavna Nova godina je između 13. i 14. januara, a naš Božić je 7. januara i to je vreme kada idem u crkvu ukoliko mi obaveze to omogućavaju. Zahvalan sam što imam veliku podršku od srpskog naroda u Australiji, veoma su glasni i to pomaže - uz osmeh je rekao Đoković, koji je istakao da je ponosan na svoje poreklo i da voli da vidi naše ljude u bilo kom delu sveta da se nalazi.

Novak Đoković slavi pobedu na Australijan openu; Foto: Guliver/Mark Kolbe/Getty Images

- Veoma volim da vidim ljude iz moje zemlje, gde god da odem, pokušavam da se sretnem sa nekim ljudima, bez obzira na to da li je u pitanju mala ili veća populacija Srba. Da razmenimo reči, da ih pozovem da gledaju moje mečeve. Da negujemo našu kulturu i tradiciju. Ja i još nekoliko uspešnih srpskih sportista u svetu imamo odgovornost za to, da prezentujemo zemlju na pravi način. I posebno za ljude koji žive u Australiji nemaju mnogo prilike da budu u Srbiji i daleko su od kuće, i za njih je predivno što mogu da me gledaju ovde, kao i druge tenisere iz Srbije - zaključio je Đoković, koji je sve vreme dok je pričao na konferenciji dodirivao brojanicu koju nosi na ruci.

VIDEO: "Bio sam nervozniji nego inače": Novak nam otkrio šta ga je mučilo protiv Conge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA