Nadal preslišao Australijanca, Đokovićev "dželat" iz Dohe na posustaje

"Bik" se zahuktao, pobedio i Roberto Bautista Agut.

  • 0

Španski teniser Rafael Nadal lagano je izašao na kraj sa Australijancem Aleksom De Minaurom u trećem kolu Australijan opena sa 3-0. "Bik sa Majorke" je svoj prvi gem osvojio bez mnogo muke, da bi već u prvom stvorio mnogo muka svom rivalu. Australijanac je spasao četiri brejk lopte pre nego što se izvukao i izjednačio na 1:1.

U sledećem je Nadal zapao u nepriliku iz koje se izvukao, a nekoliko maratonskih gemova krunisano je brejkom Nadala u četvrtom gemu meča.

Kada je Španac poveo 4:1, De Minaur je već pao u igri i prepustio je Rafi još jedan brejk pre nego što je ovaj osvojio set sa 6:1. Drugi set je počeo ranim pritiskom Nadala i opet je popustio De Minaur. Rafa je duplim brejkom poveo 4:1 i do kraja samo održao prednost.

De Minaur je u osmom gemu drugog seta imao tri šanse da oduzme servis favorizovanom teniseru, nije uspeo i Rafa je prvu set loptu iskoristio za 6:2 i povećanje vođstva u setovima. U trećem setu je Rafi bio dovoljan jedan brejk na startu, do kraja nije imao potrebe da forsira, ali je uzbuđenje došlo u poslednjem gemu meča. Nadal u osmini finala igra protiv Tomaša Berdiha.

Pobedu je u muškom singlu ostvario i osvajač pehara u Dohi Roberto Bautista Agut, koji je u polufinalu tog turnira fantastičnom partijom pobedio Novaka Đokovića. On je u trećoj rundi Australijan opena pobedio Karena Hačanova u tri seta, 6:4, 7:5, 6:4.

Agut je prvi set rešio u samom finišu, kada je bez izgubljenog poena uzeo servis Hačanovu. U drugom je uz malo više problema na skoro identičan način iskoristio drugu brejk i set lopticu, da bi u trećem setu iskoristio četvrtu brejk, set i meč loptu i ostvario pobedu. U narednom kolu ga čeka bolji iz okršaja Marina Čilića i Fernanda Verdaska.

U ostalim mečevima treće runde: Stefanos Cicipas je pobedio Nikoloza Basilašvilija 3-1 (6:3, 3:6, 7:6, 6:4), Berdih je pobedio Dijega Švarcmana 3-1 (5:7, 6:3, 7:5, 6:4), Rodžer Federer Tejlora Frica 3-0 (6:2, 7:5, 6:2), Dimitrov Fabijana 3-0 (7:6, 6:4, 6:4) i Tijafo Sepija 3-2 (6:7, 6:3, 4:6, 6:4, 6:3).

VIDEO - Oni su Velika trojka i njihovoj dominaciji nema kraja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA