≫ 

Pobeda godine i veliki skalp za Krajinovića, Srbin čeka Nadala ili Švarcmana u osmini finala Indijan Velsa!

Veliki trijumf, sada sledi veliki izazov za Filipa

  • 3

Srpski teniser Filip Krajinović pobedio je Danila Medvedeva u trećem kolu Indijan Velsa 2-0 (6:3, 6:2) i plasirao se u osminu finala turnira.

Krajinović je pobedio daleko bolje rangiranog Rusa koji je na pragu deset najboljih na planeti, dok je Srbin lošim partijama u poslednje vreme, ispao iz prvih 100.

Filip će posle dominantne pobede u osmini finala igrati sa boljim iz duela Rafaela Nadala i Dijega Švarcmana.

Meč je počeo sigurnim servis gemom srpskog igrača koji je izgubio samo poen i poveo, da bi se slika potpuno promenila u trećem gemu kada je Medvedev izugbio dve zlata vredne šanse da stvori prednost.

Krajinović je tada iz bekhenda pogodio mrežu za brejk loptu Rusa, ali se izvukao servisom. Drama tu nije završena sve do dve vezane greške Medvedeva pa je Srbin izjednačio na 2:2.

Medvedev je delovao sigurniji na svom servisu sve do osmog gema. Tada je Krajinović poveo 15:40 i imao dve brejk šanse.

Danil je prvu anulirao as udarcem, a drugu maratonskim poenom od 33 udarca da bi na kraju ipak poklekao i izgubio svoj servis, a Srbin dobio priliku da servira za set koji je i dobio lepim drop-šotom na mreži.

U drugom setu Krajinović pravi brejk odmah na startu jer se videlo da je na Medvedeva uticao završetak prethodnog dela igre.

Međutim, malo se konsolidovao, Krajinović je triput gađao prejako u narednom servis gemu svog rivala i Medvedev se upisao na semafor 2:1.

Usledio je novi "tajfun" Krajinovića koji je posle sigurnog servisa, demonstrirao i preciznost kada je očistio liniju na 30:30 u petom gemu i onda napravio brejk.

U sedmom gemu je propustio tri meč lopte na servisu rivala, ali je sačekao svoju priliku u narednom gemu i overio trijumf i prolaz dalje. To mu je prvi put da je na Indijan Velsu prošao u četvrtu rundu takmičenja.

Inače, meč između Rafaela Nadala i Dijega Švarcmana zakazan je za utorak uveče od 21 sat po srpskom vremenu.

VIDEO - Filip Krajinović posle ispadanja sa Australijan opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    12. mart 2019 | 20:45

    Neverovatan igrač,ceo turnir igra kao da je u Top 3 na rankingu (Ne bih me iznenadilo da čak iznenadi Nadala u 1/8) A onda igra sledeća 2-3 meseca kao da je tek izašao sa Futures turnira...

  • Trifke

    12. mart 2019 | 20:51

    Bravooo Filipe!

  • Tanče

    12. mart 2019 | 21:28

    Bravo Filipe! Samo nastavi tako idemo u nove pobede!!! ❤♥❤♥❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA