≫ 

Upoznajte Đokovićevog čoveka iz senke! On kuva za najboljeg tenisera sveta: Novak je specifičan što se tiče ishrane! (VIDEO)

Lazar Nestorović priprema hranu za najvećeg srpskog sportistu svih vremena kada god je u Srbiji

  • 6

Novak Đoković precizno brine o svakom detalju svoje karijere, a da bi bio najbolji na svetu, mora da pazi i šta jede. Upravo zbog toga ima svoje kuvare, koji mu pripremaju hranu tako da to bude pre svega zdravo, a takođe i ukusno.

Čovek koji je za to zadužen kada je Đoković u Srbiji, jeste Lazar Nestorović, koji je pričao za RTS i otkrio neke od tajni svog kulinarskog umeća.

Sve što sam do sada spremio bilo je dobro, Novak je specifičan. Što se tiče ishrane, nije komplikovan. Njegova pobeda je zbog njegovog uma - ističe Lazar.

Novak Đoković i sam ume da kuva; Printskrin: Youtube/novakfanclubvideos

- I dalje razmišljam da li je dovoljno biti samo kuvar, ali mislim da moramo mnogo više da učimo da bismo uspeli u životu, dobro je biti i pekar i poslastičar i sve zajedno - kaže Lazar, koji je zamenik šefa kuvara u restoranu.

Svaku namirnicu koju priprema mora dobro da poznaje. Rižoto je spremao i jeo mesec dana dok ga nije doveo do savršenstva.

- Treba da se poznaju namirnice u srž, jer ako ne poznajemo namirnicu ne znamo kako će se ona ponašati, ako je vatra visoka, ako je niska, ako neku namirnicu ubacimo pre neke druge. Postoji određen redosled namirnica. Uvek treba da se improvizuje i usavršava - ističe Novakov kuvar.

Lazar Nestorović, kuvar Novaka Đokovića; Printskrin: RTS.rs

Posebno je vešt u pripremanju veganske hrane koju i sam konzumira, a koju voli i Novak Đoković.

- Isključivo zbog zdravlja i izazova, uvek je lako spremiti meso, jaja, mleko, a veganska ishrana je tek pre 10 godina počela da se ubacuje u jelovnike i to daje nama kuvarima priliku da bar prilog napravimo savršeno - ističe Lazar.

Na doživljaj uzimanja hrane, kao i na svaki drugi segment u životu utiče i stres.

- Stres je jedna od ključnih stvari za stomak, jer ako ste pod stresomi i telo ne zna da li vas neko napada ili ste povređeni. Tada telo reaguje izbacujući svu hranu iz sebe, kao da se sprema za bežanje - ističe Lazar Nestorović.

Video pogledajte OVDE.

VIDEO - Đoković otkrio ko mu daje savete za ishranu: Za mene, ženu i decu čini čuda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaooo

    19. mart 2019 | 13:42

    Jaooo i Sampras i Divac i Piksi i Vanja Grbic i svi su oni gledali kakva je vatra i redosled namirnica...pravite filozofiju.

  • Sale

    19. mart 2019 | 15:13

    Izvinte molim Vas ko je Lazar a ko Marko !? Obojicu ih spominjete u tekstu naizmenicno pa me zanima cisto jer je prica o jednom kuvaru.....

  • Igor

    19. mart 2019 | 18:44

    Ovo je jedan od najboljih kuvara u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA