≫ 

Lajovićeva pobeda karijere: Srušio šestog igrača sveta u Majamiju!

Dušan Lajović pobedio Kei Nišikorija sa 2:1

  • 6

Dušan Lajović napravio je pobedu karijere pošto je pobedio Kei Nišikorija sa 2:1 u meč drugog kola na Mastersu u Majamiju. U trećem kolu u nedelju čeka ga pobednik meča Kirjos/Bublik.

Nišikori je 6. igrač sveta i jedan od nosilaca na ovom turniru, ali je Lajović odigrao odlično. U svakom od tri seta je imao po pet direktnih poena, a napravio je sedam neiznuđenih grešaka.

Lajović je samo slabije odigrao prvi set koji je izgubio sa 6:2, ali je u drugom uzvratio i revanširao se Japancu sa 6:2. Naš as je u drugom setu napravio dva brejka, a Nišikori jedan.

Foto: AP/Tanjug

Najpre je poveo sa 3:1, pa 4:1, a onda je Japanc uzeo servis Lajoviću za 4:2, ali mu se naš as revanširao za 5:2 i prilazak osvajanju seta.

Lajović propušta važan brejk na startu trećeg seta (treći gem) ali to nije mnogo uticalo na  dalji tok meča. Igralo se egal i svako je uzimao gemove na svoj servis sve do sedmog gema kada naš teniser pravi bitan brejk za 4:3 i stiče priliku da pobedi na ovom meču.

Uzeo je Dušan odmah svoj servis za 5:3, a zatim još jedan brejk za pobedu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA