≫ 

Nervozni Đoković ispao u Majamiju porazom od Bautiste!

Srpski teniser je odlično počeo, ali nije izdržao do kraja

  • 17

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Mastersa u Majamiju. Srpski as je poražen od Roberta Bautista Agutoa 22. nosioca sa 2:1 (1:6, 7:5, 6:3)

Da li je to Novak u krizi jer na dva turnira zaredom ne prolazi dalje od 4. kola? A počeo je odlično i počistio sa 6:1 u prvom setu Španca.

Izgledalo je da će rutinski privesti meč kraju, ali se Bautista Agut volšebno vratio u meč.

Ovo je bio deseti po redu okršaj srpskog i španskog tenisera. Novak vodi 7-3, a njihov poslednji duel, pre ovog, takođe je pripao je Bautisti Agutu u polufinalu ovogodišnje Dohe.

PRVI SET KAO SAN

Novak je odigrao fenomenalan prvi set, ili je možda Španac bio toliko loš. Sve mu je polazilo za rukom, igrao je odlično i već posle pola sata imao je 5:0, a malo kasnije i 6:1.

Foto: AP/Tanjug

U drugom setu Novak je nastavio da igra na istom nivou, ali je Bautista Agut počeo da igra sve bolje.Uzeo je brejk Đokoviću, ali je naš as ekspresno vratio, pa se do kraja igralo gem za gem sve do 5:5.

Tada Španac osvaja svoj servis i pravi ključni brejk za osvajanje sete. Prethodno je usledila pauza od 40 minuta zbog kiše.

Treći set je doneo još slabiju igru srpskog asa, koji je polako počeo da pada. Španac je imao 3:1 posle jednog brejka, ali se vratio Đoković ribrejkom. I to je bilo sve. 22. nosilac na turniru je napravio novi brejk i otišao na 4:2, a zatim i na 5:2 i tako prelomio meč.

TOK MEČA:

III SET:

3:6 Bautista koristi šansu i osvaja set i meč

2:5 Novak u problemima, mora da ostane u meču svojim servisom i onda da juri brejk. Bautista potvrdio brejk i ima veliku prednost

2:4 Prosto neverovatno kako Novak propušta prilike na ovom meču. Pala mu je koncentracija, a Španac koristi priliku.

2:3 Đoković koristi pad ali bukvalan pad na teren Bautista, koji nakon toga nije uspeo da se vrati i da osvoji servis gem.

1:3 Ne valja. Sve više se oseća pad u igri našeg asa i prvog reketa sveta. Bautista Agut podiže nivo igre, igra sve agresivnije i osvaja poene. Napravio je bitan brejk u trećem setu i ima priliku da poveća prednost.

1:2 Ponovo srpski teniser propušta veliku priliku za brejk, nije iskoristio dve brejk lopte i Španac se oporavio i osvojio gem.

0:1 Treći gem zaredom osvaja Bautista Agut i to je problem za Novaka. Moraće nekako da prekine  tu seriju

Foto: AP/Tanjug

II SET:

5:7 Šansu nije propustio Bautista koji je posle velike borbe uspeo da brejkne Novaka i produži meč.

5:6 Prava šteta jer je Novak propustio novu brejk priliku i šansu da time okonča meč, ali se Španac odlično vratio.

5:5 Meč je nastavljen posle skotro 40 minuta pauze, a Novak je ekspresno izjednačio i sada vreba priliku za brejk i pobedu

4:5 Igraju se baš dugački gemovi, borba za svaki poen, a Španac se totalno vratio u meč i održava nivo igre i konstantno vodi. Novak mora da servira dobro za ostanak u setu.

2:3 Podiže nivo igre Bautista Agut i konstantno vodi u ovom setu iako je Novak ekspresno vratio brejk.

Foto: AP/Tanjug

 

1:2 Španac se probudio, uspeo da uzme brejk Novaku i malo učini zanimljivijim drugi set, a zatim i svoj drugi servis gem na meču.

1:0 Brejk Novaka na startu drugog seta i to uz fenomenalnu igru kojom je šetao po terenu Španca.

I SET:

6:1 Novak je na svoj servis gem rutinski priveo set kraju iako je imao dve set lopte, iskoristio je drugu. Bautista je napravio 13 neiznuđenih grešaka.

5:1 Najduži gem u prvom setu (trajao 8 minuta)  završen je osvajanjem Bautista, koji je spasao set loptu i uzeo počasni gem.

Foto: AP/Tanjug

4:0 Novi brejk Đokovića za ubedljivo vođstvo

3:0 Uzima srpski as i novi servis gem, doduše malo teže i posle izjednačenja 40:40, ali je jasno pokazao rivalu da je spreman za najviše domete.

2:0 Odmah Đoković pokazuje ko je glavni na terenu i uzioma brejk rivalu koji je u dva gema osvojio samo jedan poen!!

1:0 Novak je odlično otvorio ovaj duel i poveo sa 40:0, a onda je dopustio jedan poen rivalu pre nego što je osvojio gem

VIDEO: Spojio i fudbal i tenis: Kako Nole trenira reflekse

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnaskela

    26. mart 2019 | 23:54

    Novak katastrofa, samo prebacivanje i čekanje greške protivnika. Koliko ispuštenih brejk lopti, mogao je tri puta do sada da završi meč. Ovako je igrao 2017. i nije se proslavio.

  • maki

    27. mart 2019 | 06:23

    Stvarno, sta je vise sa Novakom? Iz krajnosti u krajnost......

  • Nikolija

    27. mart 2019 | 01:21

    Samo napred Nole!!! Cuvaj porodicu. Ljubi decu, nista nije bitnije od toga!!! Bice jos borbi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA