Jelena Dokić je imala 120 kilograma i stidela se sebe: Posle nestvarne transformacije, objavila je fotku i otvorila dušu (FOTO)

Nekada je harala betonskim terenima, sada savetuje ljudima koji ne mogu da se izbore sa problemima

  • 5

Nekadašnja teniska zvezda Jelena Dokić prošla je kroz velike promene i borbu sa viškom kilograma kroz samo nekoliko meseci.

Dokićeva sada živi u Melburnu, odavno je završila tenisku karijeru, a potom je počela da se hrani nezdravo. Otvorila je dušu na društvenim mrežama i napisala da se osećala posramljeno zbog viška kilograma.

Kada je rešila da tome stane na put, polako i strpljivo se prilagođavala novom režimu ishrane. Imala je  120 kilograma u oktobru 2018, skinula je 40 za četiri meseca, a želi da dođe do 66, koliko je imala kao igračica.

 
 
 
View this post on Instagram
Progress!!!💪💪 I thought I would brave the judgment,negativity and scrutiny that sometimes comes with being in the public eye and on social media and put myself and my struggles out there and hopefully inspire,motivate and help others,especially women. The photo on the left and the start of my weight loss journey is a hard one to post and look at.I was unhealthy and unfit but even more importantly I was so unhappy,with no confidence.I didn’t want to go out of the house and I even turned down work opportunities because I was so insecure and unhappy. That’s where @jennycraigausnz comes in and they have changed my life.I didn’t know what I was in for when I first tried the program but very quickly I discovered just how easy and convenient it is and just how tasty the food is.I love the fact that my food portions are all set with almost no prep time and more than 70 menu items to choose from without jeopardising my weight loss. My favourite part is having my own consultant who I get to see once a week and who supports me every step of the way.That support has been life changing.Not just from my consultant but from the whole team at @jennycraigausnz . That is what I love the most with @jennycraigausnz ,it’s a team effort and you feel like you are a part of the family and you are all on the weight loss journey together. It’s not just about weight loss either but about having a healthy and balanced lifestyle and developing healthy but sustainable habits for the rest of your life. While I don’t want to talk about the kilos too much,I have lost almost 20 kilos between the 2nd and 3rd picture alone.All due to @jennycraigausnz and their incredible Rapid Results program. I hope I can inspire and motivate you all.No matter what you are trying to achieve,IT CAN BE DONE.I am half way on my weight loss journey and very excited about what is ahead. Thank you @jennycraigausnz . #jennycraigausnz #fitnessmotivation #myjennycraigjourney #weightlossjourney #weightloss #journey #weightlosstransformation #transformation #progress #fitness #health #healthy #healthylifestyle #lifestyle #inspiration #motivation #healthyfood #jennycraig #australia #inspo #fitspo #inspo #healthylife #womenA post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena) on

- Mislila sam da je vreme da se suočim sa osuđivanjem, negativnošću i kritikom koja potiče od javnosti i na društvenim mrežama i da stavim sebe i svoju borbu pred oči svih ljudi, da bih inspirisala, motivisala druge i da im pomognem, pogotovo ženama - napisala je Dokićeva.

- Fotografija sa leve strane i sa početka puta gubitka kilograma je teška i za postavljanje i za gledanje. Živela sam nezdravo i nesportski, ali važnije od toga je što sam bila nesrećna i bez samopouzdanja. Nisam želela da izlazim iz kuće i čak sam odbijala prilike da radim jer sam bila nesigurna i nesrećna. A onda se moj život promenio.

 

Ona je preuzela režim Dženi Krejg, koja je jedan od najpoznatijih "gurua" za mršavljenje na svetu.

- Nisam znala da sam za to kada sam započela sa ovim programom, ali veoma brzo sam otkrila koliko je lako i zgodno i kako je zapravo hrana ukusna. Volela sam i činjenicu što su svi moji obroci spremljeni gotovo bez potrošenog vremena i imala sam više od 70 obroka da izaberem bez da da ugrozim pohod ka gubitku kilograma. Omiljeni deo procesa bila je činjenica da imam sopstvenog stručnjaka koga viđam jednom nedeljno i koji me podržava na mom putu. Ovakva podrška menja život - napisala je Dokićeva, uz još jednu motivacionu poruku.

- Nije stvar sam u gubitku kilograma, već da živite zdravije i da uspostavite ravnotežu u životu. Razvijanje zdravih, ali održivih navika za ceo život. Iako, ne želim da govorim od kilogramima toliko, između druge i treće fotografije sam izgubila 20 kilograma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    27. mart 2019 | 14:44

    Da nije tata i za to kriv?????

  • 😘

    27. mart 2019 | 15:27

    Njen tata i jeste kriv za sve... bahatio se, terao do iznemoglosti, trošio bez granica

  • Nika

    27. mart 2019 | 17:04

    Samo kad je preživela onakvog oca nasilnika, sve će drugo pregurati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA