Hrvatski novinar napisao roman na temu "zašto ne volim Đokovića": Razmaženi klinac, nikad neće biti gospodin kao Rafa i Rodžer!

Sigurno je i Nole navikao da ga ne vole baš svi, ali se čini da je malo preterano napisati neverovatno dug tekst sa tom temom...

  • 30

Tako nije bilo u slučaju hrvatskog novinara sa Telesporta, koji je objavio tekst sa naslovom "Zašto ne volim Novaka Đokovića", i to prilično obiman.

Naveo je da je prošle nedelje Novak loše prihvatio poraz u Majamiju, što mu je bila inspiracija za podužu priču.

- Rekao bih da se Đokoviću to previđa već godinama, i to iz nekoliko (neopravdanih) razloga — jedan je od najvećih tenisera svih vremena; te svoje male nepodopštine radi povremeno, u granicama politički korektnog, taman onoliko da se ne podigne prašina; mediji i javnost mu se na neki način ulizuju i iskupljuju, jer je godinama rastao u senci Rodžera Federera i Rafaela Nadala, te se smatra kako nije dovoljno cenjen i voljen - kaže Ivan Mlinarić, dodajući kako je nervozan i arogantan, da ume da se obruši na skupljače loptica, ili da se kiselo smeje ka svojoj loži, uz ponašenje "razmaženog klinca".

Đoković je često imao teške trenutke u Madridu Paul White

Imao je opasku i da je sklon eksploziji frustracije zbog života u senci Švajcarca i Španca.

- Šalu na stranu; iz tog ‘progonstva’ ili života u senci Federera i Rafe rodila se Đokovićeva frustracija koja zna eksplodirati, kao u onom poznatom slučaju u Madridu kad je gotovo ceo meč ratovao s publikom. Doduše, jednu stvar treba imati na umu — rekao bih da je Nole ponekad svesno antagonizovao taj odnos s publikom. Sebi je dopuštao da umišlja kako su svi protiv njega, to ga je hranilo i motivisalo. Time je budio balkanski inat u sebi i od njega neretko profitirao. A te ponekad burne proslave baš nisu prijale "picajzlastoj" teniskoj publici.

Odnos između velike trojke je večita tema mnogima Foto: Tanjug/AP

Na kraju, ipak se zaključuje da Novak zaslužuje veliku reputaciju, "ali da nikad neće biti voljen dovoljno".

- Sve u svemu, Noleta sam manje-više uvek cenio, a stekao sam utisak kako ga u poslednje vreme sve veći broj teniskih poklonika sve više ceni, što je apsolutno zaslužio. Pa, opet, kao da uvek postoji neka zadrška prema njemu. Cenimo ga kao igrača, ali ga kao sportistu baš i ne volimo. Ne volimo ga i ne obožavamo ni blizu kao Dvojku. I možda će jednog dana Nole prestići tu dvojicu i postati najveći svih vremena, nešto što ga već ‘večno’ održava na životu i na neki način postaje njegova opsesija. Ali, uprkos tome što ćemo ga još više ceniti, nekako duboko u sebi znaćemo da zapravo nikada nije bio poput Njih. Nikada nije bio takav gospodin, nešto za čim samo tiho čezne.

VIDEO - Đoković posle poraza u Majamiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kkkkl

    3. april 2019 | 16:59

    On je takav kakav je i mi ga zbog toga volimo. A ti mozes da pises sta god hoces, on je nas ponos!

  • Jovan

    3. april 2019 | 16:55

    Ovaj novinar je običan kompleksaš. Nole je bolji u međusobnim duelima od obojice, najviše osvojenih masters turnira, a daće Bog u dogledno vreme osvojiti najviše Slemova i ostati najduže na mestu br.1!!!

  • Neša

    3. april 2019 | 17:19

    Ma nije valjda, da je Nole Hrvat napisao bi knjigu ZASTO OBOZAVAM NOVAKA DJOKOVICA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA