≫ 

Đoković "počistio" Amerikanca sa terena i plasirao se u četvrtfinale Monte Karla

Najbolji teniser sveta prepustio je samo tri gema Amerikancu

  • 1

Prvi reket sveta, Novak Đoković, kome je Monte Karlo, kao i mnoštvu vrhunskih i dobro plaćenih sportista, zvanični (drugi) dom, trinaesti put učestvuje na ovom cenjenom Masters turniru.

Pobeda protiv Kolšrajbera u drugom kolu mu je ujedno bila 850-ta na ATP turneji, na putu do devetog četvrtfinala turnira u Kneževini.

Đoković je pokazao da mu domaći teren prija i u trećem kolu protiv 65. igrača sveta Tejlora Frica koga je "počistio" sa šljake za 68 minuta 6:3, 6:0.

Naš as će u četvrtfinalu Monte Karla igrati sa Danilom Medvedevim, koji je u tri seta savladao Stefanosa Cicipasa.

Šta reći o meču koji se završi ovako ubedljivom razlikom? Novak je dominirao u svim elementima, a napravio je čak pet brejkova.

Printskrin: ATP masters Monte Carlo

Počeo je prilično rezervisano jer je Fric uspeo da na startu osvoji svoja dva servis gema za 2:2 i malo kasnije jedan brejk poen. I to je bilo sve.

Đoković je u nastavku podizao nivo svoje igre, pre svega pronašao je dobar ritam koji nije gubio, dok je Fric ređao greške, pa Srbin sa pet uzastopnih brejkova dobija prvi međusobni duel sa Amerikancem.

TOK MEČA

II SET

6:0 Surova dominacija nastavljena još jednim brejom, ukupno šestim

4:0 Odučavanje od tenisa na terenima Monte Karla, tako se može nazvati Novakova dominacija nad Fricom

3:0 Odmah brejk na startu drugog seta da se pokaže ko je prvi teniser sveta. Novak igra jako dobro i kontroliše meč sve vreme, a zatim je uzeo i svoj servis gem za ubedljivo vođstvo. Novak ima 68% uspešnosti prvog servisa, dok je Fricu pao mnogo više na 65% sa 100%

I SET:

6:3 Dozvolio je Novak i jedan brejk rivalu, ali je onda na njegov servis završio set za 39 minuta.

5:2  Još jedan brejk srpskog tenisera kojim može da reši ovaj set jer sada servira za osvajanje. Duga razmena lopti sa osnovne linije i Fric nije idržao napade na bekhend stranu.

4:2 Potvrda brejka malo teže nego što se očekivalo, ali poen je poen..Sada Novak ima sigrunu zalihu da mirno završi meč.

3:2 Đoković pravi prvi brejk na meču i to u petom gemu. Odigrao je vrlo sigurno na servis Amerikanca i samo sa jednim izgubljenim poenom stekao prednost

1:2 Za sada svaki igrač uzima svoj servis gem.Novak ne može da probije odbranu Amerikanca, koji igra jako dobro na servisu. Fric ima 100% osvojenih prvih servisa, a Novak 80%..

Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    18. april 2019 | 15:15

    То се, вероватно десило зато што нисам гледао!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA