≫ 

Lajović propustio šansu karijere, Fonjini je "knez" Mastersa u Monte Karlu! (VIDEO) (FOTO)

Šteta što Duci nije ponovio istu sigurnost u napadu kao tokom turnira

  • 12

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je od italijanskog igrača Fabija Fonjinija u borbi za titulu na Mastersu u Monte Karlu u dva seta 6:3, 6:4.

Istorija mu je izmakla, pa Lajović nije postao tek drugi Srbin koji je osvojio titulu na jednom Masters turniru. Grešio je više i nije toliko napadao, a i kada jeste nije imao toliko sigurnosti pa je Fonjini iz svega profitirao.

Lajović je početkom meča delovao kao da sigurnim koracima ide ka trofeju, ali je vrlo brzo stao. Dušan je krenuo agresivno i izlascima na mrežu je hteo da nametne svoj ritam.

I uspeo je u tome već u trećem gemu. Napadao je duboko, Fonjini je bio agresivniji nego što je trebalo u pojedinim situacijama i posle 30:30 je dvaput izbacio lopticu van za brejk.

Zanimljivo je da je baš u sledećem gemu Lajović odigrao i jedan od najlepših poena godine i to na brejk lopti, ali je tada krenuo i njegov pad.

Poen u kom je spasao smeč Fonjinija, pa onda na mreži stigao nemoguće i izvukao istu takvu dijagonalu, Italijan je iskoristio drugu brejk šansu i osvojio brejk.

Fabio je sve češće "kampovao" u terenu, hvatao je loptice u penjanju i napadao prvu kraću pa je odmah posle ribrejka još jednom oduzeo servis našem igraču i sa tri gema i šest poena u nizu poveo 5:2.

Duci je samo privremeno uspeo da vrati kakvu takvu neizvesnost gemom za 5:3, ali je dao nagoveštaj bolje igre i sigurnijih forhenda u nastavku meča nakon što je Fonjini uzeo gem za 6:3 i prvi set.

Drugi set je krenuo najgore moguće - brejkom Italijana. Forhendima je "rešetao" Fonjini i bio je u naletu. Taj nalet je prestao u narednom gemu kada je Lajović odigrao novi neverovatan bekhend iz odbrane za 30:30 u drugom gemu drugog seta.

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Ponovio je isti udarac i u sledećem poenu za brejk loptu koju je iskoristio i ubrzo poveo 2:1. Imao je šansu i u sledećem gemu da napravi novi brejk i povede 3:1.

Nije je iskoristio i dve gem lopte kasnije na semaforu je pisalo 2:2, a desetak minuta potom, Fonjini je napravio brejk! Dušan je i u šestom gemu imao idealnu šansu. Izgradio je poen do smeča na mreži i onda je pri rezultatu 30:30 pogodio mrežu.

Umesto brejk lopte, Fonjini je imao gem priliku koju je iskoristio, poveo 4:2 i do kraja meča bez mnogo problema sačuvao svoj servis i osvojio trofej. Treba napomenuti da je Italijan tokom drugog seta zatražio i medicinski tajm-aut u četvrtom gemu, zbog jedne špage iz prvog seta.

Ta povreda kao da je omela Lajovića koji je greškom dozvolio brejk rivalu i sebe ostavio bez mnogo šansi da ipak podigne trofej u kneževini.

Drugi set:

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

6:4 KRAJ, Duci nije uspeo - Više od deset grešaka je napravio naš igrač od Fonjinija, pokušavao je da se agreisvnim udarcima iskobelja nekako i osvoji brejk, ali je uzeo samo jedan poen, a Fonjini titulu.

5:4 Lajović u sledećem gemu pod moranjem da pravi brejk - Fonjini je pustio ruku i uspeo da uzme tri poena u servis gemu Lajovića za 40:40, ali je Srbin uspeo da uzme gem i produži drugi set.

5:3 Italijan bez problema do gema - Tri brza poena Fonjinija, pa onda razmena u kojoj je raspalio forhend u dijagonalu, koji je Lajović vratio i samo namestio smeč protivniku za gem bez izgubljenog poena.

4:3 Lajović smanjuje zaostatak - Fonjini pri rezultatu 15:15 šalje lopticu koji centimetar iza linije i traži da glavni sudija pogleda da li je ona zaista u autu. Ispostavilo se da jeste i to je poremetilo Italijana koji do kraja gema nije osvojio nijedan poen i novim promašajem je dao gem Duciju.

4:2 Lajović je promašio smeč koji će ga koštati, Fonjini vodi - Kao nožem je zasekao lopticu Fonjini za 15:0, Lajović je požurio da riternom uzme poen i pogrešio je za 30:0. Uzvratio je greškom Italijan, a uz pomoć bekhend smeča Duci dolazi do 30:30. Imao je idealnu šansu da smečom dođe i do brejk šanse, kada je sve odradio kako treba osim smeča koji je završio u mreži i to se osvetilo.

Foto: AP/Tanjug

3:2 Kad neće Dušan, hoće Fonjini, brejk za Italijana! Dvaput iznuđuje grešku srpskog igrača italijanski i vodi 15:30 u petom gemu. Lajović je vinerom poravnao na 30:30, Fonjini je došao do brejk lopte, a Duci promašajem po paraleli daje brejk momku sa druge strane mreže.

2:2 Šteta za brejk loptu Lajovića! Dva laka poena za Italijana. Malo je zbrzao Srbin sa riternom po paraleli i Fonjini je poveo 30:0. Sreća je pogledala Ducija kada je Fonjini odigrao ramom u sledećem poenu, ali je čista veština bio drop-šot koji je ostavio ukopanog Fabija za 30:30.

Imao je gem loptu Italijan, koga je strpljivim slajsevima i udarcima "umrtvio" Dušan i terao ga na greške pa došao do brejk šanse. Prokockao ju je, posle čega je Fonjini iskoristio drugu šansu i osvojio gem.

2:1 Opet vodi Dušan! Podigao se naš igrač, pogodio je nekoliko dobrih servisa, smanjio je broj grešaka i osvojio gem za vođstvo, mada je prepustio dva poena protivniku.

1:1 - Vraća brejk Lajović! Prolazi Lajović na mreži, pa promašuje bekhend, a onda odigrava dva nevrovatna udarca sa iste strane za brejk loptu 30:40! Prvim udarcem je spasvao "živu glavu" i onda šokirao Fabija, a drugom je hteo da vidi da li je prva bila slučajnost. Obe su prošle, Fonjini je promašio u poenu na brejk lopti i Srbin je napravio brejk.

1:0 Odmah brejk za Fonjinija! Forhendom "ubija" Fonjini i niže direktne poene. Ako Lajović ne napravi prednost servisom, Italijan dominira u razmenama i tako osvaja četiri poena za prvi brejk odmah na startu drugog seta.

Prvi set:

Foto: AP/Tanjug

6:3 Osvaja set Italijan - Ulazi u teren Fonjini i čeka prvu kraću lopticu. Svojim greškama daje Lajoviću dva poena za 30:30 u servisu u kom servira. Proradio je forhend kada treba, pogodio je naš igrač za brejk loptu, ali je istim udarcem odgovorio i Fonjini. Pogrešio je potom Dušan iz bekhenda po paraleli, a Fonjini je set rešio sjajnom paralelom sa iste strane.

5:3 Prekida Lajović lošu seriju - Jednostavna kombinacija, dobar servis pa bekhend u paralelu za gem loptu, potom greška protivnika i Lajović osvaja gem na svoj servis sa dva izgubljena poena.

5:2 Fonjini na korak od seta - Ne sluša forhend, ali ni bekhend Lajovića, Italijan u seriji od šest poena za 40:0, a ima i tri vezana gema iza sebe. Taj niz od šest poena Dušan prekida izlaskom na mrežu, Fonjini mu poklanja i naredni poen duplom greškom, da bi naš teniser potom naterao rivala na kiks za 40:40. Fabio ipak osvaja gem lepim pasing šotom kada je Srbin krenuo napred.

4:2 Novi brejk za Italijana! Servis mora da vadi Dušana. Ovim udarcem se oporavio posle sjajnog poena njegovog rivala. Fonjini je sa mnogo osećaja uštopovao lopticu posle snažnog udraca i spustio je pod mrežu. Lajović osvaja naredna dva poena, ali pravi duplu grešku za 30:30. Fonjini je novu brejk loptu zaradio tako što je napao plitak udarac Ducija koji u narednom poenu pogađa mrežu i gubi još jedan brejk.

3:2 Fonjini je poveo - Italijan je izgubio samo prvi poen u gemu, nakon čega se apsolutno pitao za sve i od početka meča je već sakupio šest, sedam vinera sa forhend strane. Razigrao se i osvojio gem bez mnogo poteškoća.

2:2 Ribrejk Fonjinija! Bum, bum! Promena ritma, u dijagonalu pa u paralelu moćan Fabiov forhend i poen za 0:15 na servis Srbina. Poslao je slajs Fabio u mrežu, Duci je prebacio osnovnu liniju pa probao da "probuši" mrežu i tako dao Fonjiniju brejk loptu.

KAKAV POEN JE SPASAO LAJOVIĆ! Sve je školski odradio Fonjini do smeča, Lajović je vratio smeč, Fonjini je skratio loptu, Dušan je i to stigao i poslao neverovatan polu-volej za lopticu tik iznad mreže i "đus" 40:40.

Imao je dve gem lopte posle toga, pa opet duplom greškom dao Fonjiniju drugu šansu za brejk koju je Italijan iskoristio.

2:1 brejk Lajovića! Strašan forhend, pa onda i greška Fabija do 15:15. Fonjini je potom pokušao da skrati poen drop-šotom, a nadmudrivanje na mreži oštrom lopticom dobija srpski igrač. Nije mu prošao blok posle jakih udaraca protivnika pa je Duci izbacio van za 30:30, a onda Fonjini dvema kiksevima poklanja brejk našem teniseru.

1:1 Duboko igra Lajović - Napao je Lajović izlaskom na mrežu u prvom poenu u kom je servirao, ali je Fabio pročitao i poslao mu pasing šot uz liniju za peti uzastopni poen od početka meča. Naredna tri dobija Duci greškama rivala za 40:15. Jakim riternom pod noge Fonjini je uneo malo neizvesnosti u gem, ali dve dobre dijagonale iz forhenda Lajovića oslobađaju pritiska.

1:0 Fonjini - Italijan osvaja prvi gem u meču sa četiri brza poena i agresivnim forhendima. Lajović je ostajao u poenu tek toliko dok Fonjini ne pošalje snažnu forhend dijagonalu ili pogodi liniju. Gem je Fabio rešio dobrim drugim servisom bez izgubljenog poena.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušaduša

    21. april 2019 | 16:29

    Duci nemoj da očajavaš, postigao si dosta na ovom turniru i za to sve čestitke i sve najbolje u nastavku sezone.

  • Nena

    21. april 2019 | 14:56

    Dusan fantastican!

  • Goran

    21. april 2019 | 17:36

    BRAVO DUŠANE ! DOBAR REZULTAT BIĆE I TITULA. SREĆNO U NASTAVKU KARIJERE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA