≫ 

Đoković: Nekad se pitam da li treba da se uključim u politiku...

Najbolji srpski teniser i najbolji srpski sportista svih vremena otkrio kakva razmišljanja ima kada je u pitanju pogled na svoju zemlju i svet

  • 21
Novak Đoković na dodeli Laureusa; Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images for Laureus

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković je rekao da uvek pokušava da predstavi Srbiju u najboljem mogućem svetlu, da ne zna da radi stvari na pola, da se ponekada pita da li treba da se bavi politikom, ali da ne želi da se ograničava samo na svoju zemlju i da voli samo nju.

- Ponekada se pitam, da li treba da se uključim u politiku... Sve što radim, radim savesno i odgovorno. Celog sebe ulažem u to. Ne znam da radim stvari na pola. Uvek pokušavam da pomognem i da predstavim svoju državu na najbolji način. Kada sretnem ljude u Srbiji, ja razgovaram sa njima, ali ne želim da se ograničim samo na svoju zemlju, da volim samo nju, a da mrzim ostale - rekao je Ðoković za L'Ekip.

Srpski teniser govorio je i da želi mir u svetu, a na pitanje da li je njegovo slovensko poreklo uticalo na karakter, istakao je da svi mi imamo genetsku memoriju.

- Postoje razlozi zbog čega smo rođeni na nekom mestu u neko vreme. Moji koreni su uticali na moj razvoj i tenis. Rastao sam tokom rata, pod bombama. Morao sam da se borim dva puta da bih ustao. Na kraju, srećan sam što sam doživeo sva ta iskustva. To ne bih rekao u to vreme, bilo je odvratno - zaključio je Ðoković.

VIDEO: Đoković prodao Vajdi staru prevaru od trika i ispolivao ga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maksim

    2. maj 2019 | 12:41

    Umazaće te brate ovi ološi koji se bave politikom i koji u tome vide profesiju iako dan radnog iskustva nemaju van politike! Razumem tvoju zelju da pomogneš ali već zbog rečenog imaćeš manju podršku kod ovih vlastodržaca jer ih, jel'te potencijalno ugrožavaš, ogavni su i spremni na sve a tebi to ne treba.

  • Slave91

    2. maj 2019 | 12:29

    Nemoj Nole života ti..ovako si legenda svetskog kalibra i uzor svim mladim..ostani ti što jesi..Da te narod ne zamrzi,jer politika je ku*** ....a našem narodu malo fali da počne da pljuje..Jer kad ne budeš mogao da promeniš neke stvari samo će te svrstati u koš sa ostalom bagrom...

  • DRagutin

    2. maj 2019 | 12:52

    Za politicara treba da si rodjeni lazov a ti to nisi, mada kada bi se kandidovao za predsednika verujem da bi ubedljivo pobedio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA