≫ 

Novakov trener je više mislio na hranu bez glutena nego na igru: Da li je to Nadal kritikovao Vajdu?

Stric španskog tenisera Toni Nadal objašnjava da neki sportisti i treneri više vode računa o sporednim stvarima

  • 2

Toni Nadal, bivši trener i stric najboljeg španskog tenisera Rafaela Nadala, pričao je o tome koliko spoljni faktori mogu da utiču na igru i rezultate tenisera.

Nadal je istakao da se trenutno igrači i treneri previše bave nekim stvarima koje nemaju veze sa samom igrom, što je po njemu pogrešno.

Samo fokus na igru, a ne na hranu Toni Nadal Foto: Facebook/Les Raquettes Tennis Academy

- Imate biomehanička istraživanja, statistiku, video-analizu, ishranu... Kako su jeli Maradona, Mesi i Ronaldinjo? Da li su jeli isto? Živimo u svetu brojki i gubimo fokus na ono što je ključno.

- Rafael je odrastao i mnogo godina proveo igrajući i razmišljajući samo o tome kako da udari lopticu tamo gde se protivnik ne nalazi - kaže Španac.

Nadal u poslednje vreme dosta vodi računa o načinu ishrane, ali Toni ističe da to njega ne zanima i da trener ne treba time da se bavi.

Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images, Mike Coppola/Getty Images for Turner)

Španac smatra da se Đokovićev trener previše fokusirao na njegovu ishranu, međutim, nije otkrio na kog tačno trenera je mislio, a pretpsotavlja se na Vajdu sa kojim je najviše radio i sa kojim je i krenuo u vrhunske rezultate, a i Novakova dijeta bez glutena je krenula 2011.

- Rafael se sada mnogo više brine o svojoj ishrani, ali mene to ne zanima. Dosta su pričali o tome kada je Đoković promenio način ishrane, kada je jeo sve bez glutena, a sada je broj jedan. Bio sam iznenađen što se njegov trener više fokusirao na to šta je on jeo, nego na samu igru. Gluten nije imao uticaj na to da li će Đoković pobediti - kaže Toni Nadal.

VIDEO: Đoković prodao Vajdi staru prevaru od trika i ispolivao ga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA