≫ 

Uzmi Nole novu titulu: Đoković u finalu Mastersa u Madridu!

Srpski teniser pobedio Dominika Tima sa 2:0 u setovima

  • 31

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Madridu pobedivši u polufinalu Dominika Tima sa 2:0 posle dva taj-brejka (7:6, 7:6).

Prvi teniser sveta je  šampion Madrida iz 2011. i 2016. godine, a sada će pokušati da ponovo napadne titulu u nedelju. U drugom polufinalu kasnije (21.00) igraju Stefanos Cicipas i Rafael Nadal i videćemo ko je rival našem asu (18.00 Sport klub).

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Inače, zanimljivo je da je trener Dominika Tima Nikolas Masu, čovek koga je Novak pobedio u svom prvom finalu ATP turnira u Amesrfrotu, daleke 2006. godine.

Ovo je bio osmi duel dvojice tenisera i četvrti uzastopni na šljaci, a zanimljivo je da je poslednja dva, na Rolan Garosu 2017. i prošle godine u Monte Karlu dobio Tim. Inače, Tim je imao do sada osam vezanih pobeda na šljaci ove sezone.

Novak do sada ima 32 Masters titule, jednu manje od Nadala, a sada u finalu ako dođe Španac ima priliku da se izjednači. Međutim, kao što je rekao ranije, njemu je ovaj turnir samo uvod u Rolan Garos jer ga sada samo Gren Slemovi zanimaju.

Velika borba vodila se tokom celog meča, padali su brejkovi, ribrejkovi, a sama činjenica da je duel odlučen tek posle dva taj-brejka dovoljno govori. Novak nije briljirao, alio savladao trenutno najneugodnijeg "šljakaša"ove sezone.

Bilo je i lepih poteza, vinera, duplih servis grešaka, ali sve je to sastavni deo meča. Na kraju Đoković je pokazao mentalnu snagu, kao i fizčku spremu koje ga nisu krasile na prethodna dva turnira..

TOK MEČA: ĐOKOVIĆ - TIM 2:0 (7:6,7:6)

Novak Đoković Printskrin: Masters Madrid

TAJ BREJK

6:4 Kod rezultata 5:4 Tim pravi duplu servis grešku i to je odlučilo ovaj taj brejk.

2:3 Tim vraća brejk i osvaja svoja dva sevisa za 3:2

2:1 Odmah naš as pravi mini brejk, a zatim osvaja svoj servis, ali trim vraća mini brejk.

II SET

6:6 Šteta Novak je odigrao loše na svoj servis i ispustio je priliku da pobedi.

6:5: BREEEEEEJK. Novak u ključnim momentima igra najbolje i to je odlika šampiona, a Tim pada psihički.

5:5 Đoković se vratio u meč i odservirao za ostanak u drugom setu, prethodno je Austrijanac uspeo da osvoji svoj servis gem i povede.

3:4 Šampioni su oni koji ustranu odmah posle pada i nastave još jače. Zato je Nole šampion. Odmah je uzvratio svojom mentalnom snagom. Novak je za tri minuta uspeo da napravi ribrejk i time se vrati u meč.

2:4 Ponovo je podigao agresivnost Austrijanac i jakim udarcima naterao Novaka da se brani sa osnovne linije. To mu je donelo novu brejk šansu koju je posle dva izjednačenja iskoristio i sada ima lepu poziciju da osvoji set.

Novak Djokovic Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

2:2 Đoković ponovo najbolji kad je najpotrebnije. Tim je imao 30:40, Đoković nije pogodio prvi servis i Austrijanac je bio veoma blizu brejka.

Usledila je razmena u kojoj je Tim popustio i izbacio lopticu iz bekhenda u aut. Novak potom dobija dva poena, što mu je donelo gem

1:2 Za sada nema brejka u drugom setu, ali se vodi velika borba. Imao je Đoković 15:30, na servis rivala, ali je Tim zaigrao bolje i došao do minimalnog vođstva. Za sada je ujednačena igra u drugom setu.

0:1 Tim je posle velike borbe i dva izjednačenja uspeo da se izvuče i osvoji gem na svoj servis...Vidno mu je opala agresivnost koju je imao na početku meča

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

I SET:

TAJ-BREJK

7:2 Novak rutinski osvaja taj brejk i prvi set posle 65 minuta borbe i dva razmenjena brejka... Ali, kada je bilo najpotrebnije Nole je bio najbolji.

5:1 Đoković iskoristio pad koncentracije Tima da mu uzme servis, a onda sa svoja dva povede ubedljivo.

6:6 Velika je borba bila a kod 30:30 Novak je loše skratio jednu loptu za čist poen, pa otišla u aut, a zatim se ponovo nije snašao na mreži kada je istrčao i nije uspeo da prebaci preko pa je Tim izjednačio.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

5:5 Nema popuštanja, igra se surovo, muški sa dugačkim poenaima, a Tim je glatko dobio svoj servi. Igra bolje trenutno i pravo je čudo što nema prednost.

5:4 Novak je imao problem u devetom gemu na svoj servis, jer je Tim imao 15:40 i maltene novi brejk, ali se Nole vratio šampionski. Počeo je sa svojim bekend paralelama i izborio izjednačenje, dva puta, a u trećem pokušaju je osvojio gem.

4:3 KONAČNO,  Nole je slomio tima i vratio brejk Imao je Novak 30:30, pa je Tim dobio naredni poen, a onda u dugoj razmenu idaraca Novak pogađa viner iz forhenda za izjednačenje. U nadmudrivanju na mreži u narednom poenu, bio je uspešniji Srbin. Brejk prilika, prva u meču za Novaka. Iskoristio je, forhend Tima završio je u autu! A zatim je uzeo svoj servis gem..

2:3 Tim je potvrdio brejk, a onda je Novak sa nulom dobio svoj servis gem za smanjenje  rezultata, ali potreban mu je jedan brejk da se vrati u igru, ima još šansi

1:2 U trećem gemu agresivni Tim dolazi do brejka, a Novak je na svoj servis osvojio samo jedan poen. Nije dobro, ali ima šanse da se ispravi..

1:0 Đoković je dobro otvorio ovaj meč, osvojivši svoj servis gem iako mu je Tim uzeo dva poena, ali važno je da je osvojen.

VIDEO: Nole majstorskim potezima savladao 57. tenisera sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    11. maj 2019 | 16:28

    Novak moze i da izgubi,ali nikada nece biti pobedjen..Ne razumem ove komentare,u smislu da je puko.On je nasa legenda,i Srbija se moze samo ponositi svojim izdankom..

  • Koko

    11. maj 2019 | 18:38

    Nole je za sve njih laksativ sutra osvaja pehar ! Bravo Novače ti si ponos Srbije.

  • dada

    11. maj 2019 | 18:56

    Volimo te ti si jedini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA