≫ 

Đoković osvojio prvi trofej sa bratom na mestu trenera: Marko, drago mi je da smo pobedili zajedno! (FOTO) (VIDEO)

Novak j eposle meča nahvalio Cicipasa, ali i brata Marka koji je debitovao "trenerskom titulom"

  • 10

Najbolji teniser Sveta Novak Đoković bez izgubljenog seta osvojio je 3. put u karijeri master u Madridu pošto je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u setovima. Ovo je Novaku drugi osvojeni turnir u sezoni posle Australijen opena, a ono što je posebno važno je i činjenica da Srbin podiže formu pred Rolan Garos, uz brat aMarka na mestu trenera.

Đoković je posle meča, u kojem je uspeo i da izjednači Nadalov rekord od 33. titule na turnirima Serjie 1000, istakao da je ova titula izuzetno važna za njega.

- Rekao sam posle jučerašnjeg polufnala da je to bila bitna pobeda za moje samopouzdanje. Nisam imao najbolji period posle Australije i nadao sam se da ću ove nedelje popraviti nivo igre. Nisam izgubio set i jako sam zadovoljan.

 

Cicipas je u subotu igrao polufinale sa Nadalom, u kojem je potrošio dosta energije, čega je svestan bio i Novak.

- Očigledno je da sam morao da uđem koncentrisano. Cicipas je pobedio Rafu u subotu, meč je završio kasno. Video sam da nije bio dinamičan kao sto je bio sinoć, ali imao je sjajnu nedelju. Ovo je bila odlična nedelja i za mene i nadam se da ću biti na istom nivou na  turniru u Rimu.

Upitan od strane voditelja kako se proveo tokom turnira, Novak je izneo puno pohvala.

- Ovo su najveći turniri koje imamo u ovom sportu pored Gren slemova. Važno je da dobijate ove velike turnire. Osećam se ovde komotno, porodica mi živi u Španiji i zaista uživamo ovde. 

- Hoću da uzvratim i da kažem da si ti nova zvezda u tenisu i da je ispred tebe svetla budućnost. zadovoljstvo je što svedočim tome kako rasteš. najviše što volim kod tebe je tovja ličnost. Sećam te se kad si bio mnogo manji nego što si sada. zadovoljstvo je deliti ovaj teren sa tobom i nadam se da ćemo imati još ovakvih mečeva. 

Na samom kraju, Novak je imao reči hvale i za publiku u Madridu.

- Vi ste publika koja poznaje tenis i činite ovaj turnir jednim od najvećih tokom godine. Cenite kvalitet i ono što teniseri donose na teren. Mi igrači se ovde osećamo dobrodošlo i veoma smo opušteni kada igramo za vas. Ovo je jedan od najlepši gradova na svemu i ne možemo da tražimo više. Hvala mom bratu Marku koj ije imao ulogu trenera na ovom turniru i drago mi je da smo uspeli da pobedimo zajedno. 

VIDEO: Najbolji momenti meča Đoković-Cicipas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA