≫ 

Đoković deklasirao talentovanog Šapovalova za treće kolo Rima! (VIDEO) (FOTO)

Lagan start za Đokovića u Rimu

  • 13

Najbolji teniser planete Novak Đoković  lako je izašao na kraj sa Denisom Šapovalovim i plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu posle dva odigrana seta i nešto više od sat vremena igre.

Novak je slavio sa 6:1, 6:3, ali ni u jednom trenutku nije dopustio protivniku da se ponada kako može do trijumfa. Ovaj meč je prvobitno zakazan za sredu, ali je zbog ciklona i kiše koja je padala ceo dan nad Foro Italikom pomeren za četvrtak.

Dobio je lagano prvi gem, a navijače je obradovao prizor iz lože - u njoj se našao Marijan Vajda, stručnjak u kog svi imaju neprocenjivo poverenje.

Pri servisu kanadskog igrača, pravio je ozbiljne probleme i gradio brejk, koji je uspeo da izvuče tek za 3:1 posle treće šanse!

Aero šou Foto: Tanjug/AP

Naredni gem nije baš prošao rutinski, ali kada je na semaforu već pisalo 4:1, kao da se slomilo samopouzdanje Šapovalova.

Lagano je prepuštao poene lošim servisom, Nole je sa 40:15 došao do dve brejk šanse i to lako iskoristio. Ostatak seta bio je samo deo protokola, Noletu se žurilo!

U drugom setu, Šapovalov se "resetovao", krenuo ponovo od nule sa željom da što duže ostane u razmenama. To mu je i uspevalo, bolji je balans imao pri svom servisu, pa je poveo sa 2:1, ali je Novak uzvratio i do 3:3 su igrači bili izjednačeni.

U sedmom gemu se Đoković iznervirao posle poena za 40:30 u korist Kanađanina i propisno izudarao reket o stopalo. Nakon toga dolazi do brejk lopte posle greške Šapovalova na mreži. Ne koristi je, ali ga je Denis častio i promašajem iz forhenda za brejk na 4:3.

Pri rezultatu 15:0 u narednom gemu naš teniser odigrava brutalan forhend u paralelu, Šapovalov je proklizao i nije mogao da ga stigne, da bi u devetom gemu odigrao još dva slična na servisu Kanađanina za 30:15.

Šapovalov je potom istrčao na mrežu i pogrešio, a Novak je meč rešio dobrim riternom posle kog je Denis poslao lopticu u mrežu za kraj njegovih muka i nastavak pobedničkog niza Srbina koji traje od početka prošlonedeljnog Mastersa u Madridu.

Đoković u narednom kolu čeka boljeg iz duela Marka Čekinata i Filipa Kolšrajbera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanće

    16. maj 2019 | 14:23

    Samo napred Novače! ♥️💝💟💗❤️

  • Nebeskoplavi

    16. maj 2019 | 15:31

    A u pozadini veliki "Olimpico" i jos jedan pehar kupa Italije! Forza Lazio ,Forza Nole!!!

  • Stiw

    16. maj 2019 | 17:20

    A veceras Kolsrajber da izadje na liniju... Bravooooo Nooooleeeee...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA