≫ 

Đoković za sat vremena pregazio Kolšrajbera i zakazao klasik sa Del Potrom u četvrtfinalu Rima! (FOTO)

Đoković ekspres nastavio da "melje" u Italiji

  • 9

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Filipa Kolšrajbera 6:3, 6:0 u trećem kolu Mastersa u Rimu i plasirao se u četvrtfinale.

Njemu je ovog bio drugi meč u toku istog dana zbog toga što su mečevi od srede pomereni za dan kasnije.

Novak je prvo za sat i deset minuta izašao na kraj sa Denisom Šapovalovim, a onda za sat vremena sa Kolšrajberom.

Bez mnogo problema je Novak dobio uvodni gem svog seta i onda odmah "brejknuo" nemačkog veterana. Dvojica igrača su igrala gem na razliku, naš igrač je dobio dva vezana poena i iskoristio prvu brejk šansu.

Srbin je prepustio u petom gemu samo dva poena Kolšrajberu, ali je vidno da će nemački teniser podići nivo svoje igre iako je gubio 4:1 u tom trenutku.

Nagoveštaj boljitka Nemca je bio sjajan i pomalo srećan poen iz nekog polu-voleja na skraćenoj lopti za 15:0 u osmom gemu.

Jedini deo terena koji je mogao da mu donese poen, pogodio je  i onda servisom naterao Novaka da "tuče" u mrežu. Osvojio je još dva brza i bez izgubljenog poena uzeo gem, te produžio taj deo igre.

Visok servis preko mreže koji pada u ćošak terena donosi Đokoviću 40:15 i dve set lopte u devetom gemu. Prvu nije iskoristio, a nije ni drugu kada je poslao lopticu forhendom u aut.

Filip je izbacio van bekhend paralelu i dao treću set loptu Novaku a onda i forhend poslao preko linije za prednost Đokovića u setovima posle četrdesetak minuta igre.

Italy Tennis Italian Open Foto: Tanjug/AP

Bekhendom tik uz liniju, ali sa pogrešne strane otvorio je Kolšrajber drugi set. Ponovio je isto, samo po dijagonali i Novak je na rivalov servis poveo 30:0. Nemac je potom ispalio žestok forhend kojim je namestio sebi naredni poen, ali ga je Đoković ekspresno potisnuo iza osnovne linije i poentirao za 40:15.

Strašnim riternom naterao je Kolšrajbera na još jednu grešku i uzeo prvi brejk u drugom setu, 1:0.

Srbin potrvđuje brejk bez mnogo muke. Kolšrajber je odigrao dobar forhend pri rezultatu 15:0 za Novaka, srpski igrač se izvukao iz teške situacije i onda dvema paralelama iz bekhenda i forhenda povećao na 30:0. To je frustriralo već uzdrmanog Nemca pa je za tili čas duplirana prednost prvog tenisera planete.

Đokovićev teror riternom je u tim trenucima došao do vrhunca! Dvaput je odigrao neverovatan uzvratni udarac i njime sebi tempirao laganu realizaciju, pa je bez izgubljenog poena duplirao brejk i poveo 3:0.

1149565463 Foto: Guliver/Adam Pretty/Getty Images

Rizikovao je Novak možda i bez potrebe u nekolicini udaraca i omogućio protivniku dve brejk šanse, ali je onda odservirao dobro pa potom forsirao Filipov bekhend koji je na kraju zakazao i uputio lopticu u mrežu za 40:40. Uz malo sreće i dobrim forhendom uz liniju Filip je došao i do treće brejk lopte koju je Đoković anulirao servisom.

Posle novog izjednačenja odigrao je vanserijski poen, pa onda još jedan forhend i uspeo da se izvuče i sačuva prednost od dva brejka.

To je i definitivno porazilo Nemca koji je grešio u narednom gemu, pretrpeo i treći brejk u setu i za sat vremena igre se oprostio od Mastersa u Rimu. Novakov naredni rival u četvrtfinalu biće Huan Martin del Potro koji je u dva seta izašao na kraj sa Kasperom Rudom.

VIDEO - Vilander za Telegraf: Ako Đoković osvoji Rolan Garos ulazi u priču o najboljem svih vremena

(M.LJ)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA