Furiozni Nadal razbio Verdaska kao dete zvečku: Španac se opasno ustremio ka devetoj rimskoj tituli

Nije bilo neizvesnosti u duelu dvojice zemljaka

  • 2

Rafael Nadal se naoštrio da odbrani krunu u Rimu od naleta jedinog igrača koji mu je pretnja na tom putu, naravno mislimo na Novaka Đokovića.

Špancu je do finala ostala još jedna prepreka, pošto je u petak, u četvrtfinalu, do nogu potukao zemljaka Fernanda Verdaska - 6:4, 6:0, za 100 minuta.

Prvi set je bio drama, ali smao ako se poredi sa drugim, u kom je furiozno počistio rivala sa rimske šljake.

U uvodnom delu meča, Verdasko je, pak, "pokazao zube" i staru "iskru" koja ga je nekada činila jednim do boljih šljakera sveta. Posebno poletno je delovao u povoju tog dela meča, vodio je 2:0 i 3:1, ali je onda Nadal preuzeo kontrolu - vezao je "Kralj šljake" tri gema i uspostavio kontrolu, a onda "brejkom" za 6:4 završio posao.

I ne samo za prvi set, pošto je Verdaska, očito, gubitak prvog dela toliko poljuljao da je u nastavku bio "lak plen" za nadmoćnog Nadala.

Rafa će u polufinalu igrati protiv Grka Cicipasa kome je Federer predao meč.

Podsetimo, Nadal je prvu od osam titula u Rimu osvojio pre 14 godina, posle kojih je vezao još dve. Đoković je četiri puta dizao trofej u prestonici Italije, ali je i četiri puta gubio finala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA