Jedan Del Potrov forhend me je vratio u igru, nikad nisam gubio veru: Novak objasnio gde je tačno prelomio meč sa Argentincem (VIDEO)

Ponekad je i najboljima na svetu potrebna sreća

  • 1

Prvi reket sveta Novak Đoković imao je sreće u četvrtfinalu Mastersa u Rimu protiv Huana Martina Del Potra protiv koga je bio prinuđen da spasava dve meč lopte.

Ona druga ostaće upamćena kao ništa manje od herojskog teniskog podviga jer je Đoković poslao Delpu drop-šot, udarac koji ga nije "slušao" tokom celog meča. Međutim, kada je bilo najbitnije, prošao je.

- Imao sam sreće u odlučujućim momentima taj-brejka u drugom setu. Jednostavno, pred kraj prvog seta, Huan je počeo bolje da udara lopticu i uzvraća sa obe strane, pogađao je mnogo puta liniju. Igrao je zaista dobro, namučio me je. Ipak, nikada nisam gubio veru da mogu da se vratim u meč. Srećan sam kako se sve završilo - rekao je posle meča Đoković.

I zaista, više puta je tokom tri sata i dva minuta dugog meča srpski as ponovio sebi u bradu "da li je moguće", ne verujući šta Del Potro pogađa. Ta sreća je presahla pred kraj drugog seta.

- Jedan mini brejk na 6:4 za njega u taj-brejku, promašen forhend koji je pogađao tokom celog meča, bukvalno to me je vratio u igru. Promašio je nekoliko zaista važnih situacija u tom taj-brejku. Takođe i do brejka u trećem setu sam došao posle njegove greške iz forhenda. To se dešava, tako je u sportu - objasnio je Đoković koji je dodao i da je Argentinac tokom većeg dela okršaja bio taj koji je terao Srbina da se brani.

Sledi kraća pauza pa polufinale u kom Đokovića od 20 sati čeka Dijego Švarcman, još jedan Argentinac. U drugom polufinalu se sastaju Stefanos Cicipas i Rafael Nadal.

- Treba mi odmor. Mogu samo da kažem da mi je drago zbog Dijega, on je odličan igrač i dobar momak - istakao je srpski as.

Prelomne trenutke meča možete videti u snimku iznad počev od 8:55.

VIDEO - Reprezentativci Srbije sačekali Đokovića posle meča u Rimu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA