≫ 

Nezaustavljivi Đoković dobio i "žilavog" Švarcmana: Novak, posle drame, zakazao teniski klasik sa Nadalom u finalu Rima! (FOTO) (VIDEO)

Uspeo je srpski teniser da pobedi i u svoj trećem duelu sa omalenim Gaučosom za deveto finale Rima

  • 28

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće sa Rafaelom Nadalom za trofej mastersa u Rimu pošto je u polufinalu, posle velike borbe, savladao Dijega Švarcmana sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 6:3).

Posle iscrpljujućeg meča sa Del Potrom koji je u petak trajao više od tri sata Novak je ponovo igrao maratonski meč sa teniserom iz Argentine nad kojim je upisao treću pobedu u isto toliko susreta. Temperamentni Švarcman, koji za razliku od visokog Del Potra spada u grupu najnižih tenisera na ATP turu, do meča sa Novakom nije izgubio niti jedan set.  Ipak, na njegovu žalost sve se promenilo već na startu sa Novakom.

Tvrd meč viđen je na početku polufinala. I Đoković i Švarcman odlično su igrali na svoj servis, a tek posle 4:3 Novak je došao u situaciju da napravi brejk. Strpljivom igrom srpski teniser poveo je sa 40:30, a onda iskoristio prvu brejk priliku na susretu. Do kraja, Đoković je rutinski osvojio poen na svoj servis i poveo sa 1:0.

U nastavku, ponovo je viđena čvrsta igra na obe strane. Argentinac je igrao bez mnogo respekta protiv Novaka iako je gubio,a svoju šansu je dočekao pri rezultat 3:2.

U veliki problem ušao je Novak u gemu u kojem je imao svoj servis. Švarcman je poveo 30:0 posle odličnog riterna, a zatim i posle greške srpskog tenisera. Ipak, uspeo je Novak nekako da se stabilizuje i prvo smanji rezultat a posle pogodi sam ugao, i liniju, terena za 30:30. Međutim, posle đusa, Švarcman dolazi do prve brejk šanse, potom i do druge, koju koristi.

Dijego Švarcman Dva brejka uspeo je da napravi Švarcman u drugom setu; Foto: Tanjug/AP

Ipak, Novak je ekspresno nadoknadio propušteno. Argentinac je servirao za potrvdu brejka ali je Srbin bez izgubljenog poena uzvratio rivalu istom merom. Sve je bilo potpuno otvoreno u polufinalu Rima! Međutim, Argentinac nije popuštao. Tako je i u trećem gemu za redom viđen brejk. Slična slika kao pri prošlom Novakovom servisu. Poveo je Švarcman 30:0, Đoković je izjednačio da bi Argentinac imao dve brejk lopte od kojih jednu koristi.

Neverovatna serija od četiri uzastopna brejka se nastavila. U ovom gemu Novak je prikazao jedan od najlepših poena turnira. Srpski teniser je skoro izgubio poen ali je lob udarcem obezbedio bolju poziciju i poen, a samim tim i šansu da dođe do bolje pozicije i brejk šanse, koju koristi.

Do kraja, Novak je sigurnom igrom uspeo da prekine seriju brejkova Švarcmana i poravna na 5:5. Do kraja ušlo se u taj-brejk koji posle velike borbe osvaja Švarcman.

Treći set morao je da odluči pobednika i drugog finalistu Rima. Novak je poveo sa 3:1 da bi Argentinac odigrao nešto slabiji gem u kojem je dozvolio Novaku 30:0. Zanimljivo, tokom čitavog susreta mučio je srpskog tenisera drop šotovima, a ovoga puta taj udarac je Đoković nametnuo kao izgledno rešenje. Tako je Đoković vratio milo za drago protivniku koji se odbranio, ali samo na trenutak jer je srpski teniser bio spreman i osvojio poen.

Do kraja, Đoković je osvojio poene na svoj servis i tako došao do pobede i plasmana u veliko finale.

Da podsetimo, Đoković će u nedelju sa Nadalom igrati 54. put. Španac je mnogo svežiji jer je prethodno savladao Cicipasa u dva seta 6:3, 6:4 za sat i 43 minuta igre na Foro Italiku.

VIDEO: Reprezentativci Srbije sačekali Đokovića posle meča u Rimu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svesna

    18. maj 2019 | 21:15

    Zašto ovoliko minusa? Ne navijate valjda za Švarcmana? Ili mislite da Nole ne zaslužuje respekt? Ili ste ljubomorni? Šta god, sramota. Nole, car si!

  • ma

    18. maj 2019 | 21:40

    Gledam te Nole. Odlican si. Ovaj mali je seronja. Stavio kacket naopako. Jel njemu 15 godina???

  • xxx

    18. maj 2019 | 23:04

    Jedan jedini neponovljivi!!! Car!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA