≫ 

Ništa od rimskog trofeja za Novaka: "Pobesneli" Nadal potvrdio epitet "Kralja šljake" (FOTO) (VIDEO)

Ponovo je u Rimu viđen atomski tenis u režiji Nadala i Đokovića

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je turnir u Rimu pošto je u finalu ubedljivo slavio protiv Novaka Đokovića sa 2:1 (6:0, 4:6, 6:1) i tako odbranio trofej osvojen prošle godine. 

Furiozno, snažno, dominantno. Tako bi se u najkraćim crtama opisala neverovatna partija Rafaela Nadala, naročito u 1. i 3. setu sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem. Sa druge strane, posledice maratonskih mečeva sa Del Potrom i Švarcmanom, očiglendo su kod Novaka učinile svoje na startu teniskog klasika, u čijem 2. setu je potpuno blistao.

Činjenica, i na ovom meču Đoković je igrao dobro, servis ga je služio, ali sve to nije bilo dovoljno za ovakvog Nadala, protiv kojeg je srpski teniser, i te kako, umeo da u drugim okolnostima izvuče iz sebe maksimum kada je potrebno.

Nadal je delovao neverovatno fokusirano, motivisano i rešeno da osvoji trofej i tako napravi najbolju uvertitu za Rolan Garos. Prvi korak ka tom cilju napravio je već u prvom gemu kada je na Novakov servis uspeo da izbori brejk. Kralj šljake igrao je svoju igru.

Uspevao je da potvrdi brejk na svoj servis da bi u nasatavku momentalno stigao do 40:15, a  zatim i do drugog, pa trećeg brejka. Sa neverovatnom lakoćom ulazio je iz poena u poen,

Ipak, drugi set doneo je mnogo više neizvesnoti i potpuno drugačijeg Novaka. Nadal jeste stvarao prilike i brejk šanse, ali se Nole uspešno branio, da bi potom i napao i zapretio rivalu i tako mu stavio do znanja da se neće lako predati uprkos ubedljivo izgubljenom prvom setu.

Tako je bilo sve do, 5:4 za Srbina kada je usledio neverovatni brejk! Uspeo je svetski broj 1 da u presudnom momentu preokrene posle 40:30 za Nadala. Prvo je Đoković napravio veliku grešku kada je posle drop šota poklonio poen protivniku. I pored toga, izjednačio i došao do potpunog preokreta.

Na startu odlučujućeg seta Novak ne uspeva da osvoji gem. Slično kao na startu meča Španac na pravi brejk i dolazi do prednosti koju uvećava novim brejkom. Tada je bilo jasno da Novak neće uspeti da priredi još jedno čudo, pa je Nadal došao do vredne pobede i odbrane titule u Rimu koji je uspeo da osvoji deveti put u karijeri.

Ono što je sigurno, ponovo je viđen atomski tenis u kojem se motiv za pobedu obojice učesnika nije dovodio u pitanje ni u jednom momentu. Bio je ovo 54. susret dvojice tenisera, koji je Nadalu, osim titule u Rimu, doneo i prvo mesto na večnoj listi najboljih tenisera na mastersima. Naime, pre Rima, Novak i Nadal bili su izjednačeni sa po 33 osvojene titule na turnirima iz Serije 1000.

Da podsetimo, poslednji meč dvojica tenisera odigrala su na Australijen Openu  kada je Đoković slavio 6:3, 6:2, 6:3.

Posle novog teniskog klasika, u ukupnom skoru Novak  vodi 28:26, a priliku za novi duel Đoković i Ndal će imati na Rolan Garosu.

VIDEO: Reprezentativci Srbije sačekali Đokovića posle meča u Rimu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Best

    19. maj 2019 | 16:54

    Koliko ustasa, siptara, balija i domacih izdajnika ovde protiv mocnog srbina Noleta!

  • Picigetone

    19. maj 2019 | 19:15

    Bravo Rafo, mnogo mi je drago.

  • Đole

    19. maj 2019 | 19:06

    BRAVO RAFA KRALJ SI, NIKO TI NIJE RAVAN.... ♥️♥️♥️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA