≫ 

Endi Mari se vraća!

Nove kukove ''isprobava'' u Kvinsu naredne nedelje

  • 4

Britanski teniser Endi Mari oporavio se od teške operacije kukova, i kako je objavio na svom Tviter profilu, spreman je za povratak na teren. Gledaćemo ga već sledeće nedelje na prestižnom turniru u Kvinsu.

Posle duge pauze prošle godine, i povratka na Australijan openu, Škot je izjavio da će dati sve od sebe da zaigra na ovogodišnjem Vimbldonu i da na tom turniru želi da završi svoju karijeru.

Novi početak, sa novim kukovima, Mari će početi dublom iduće nedelje na čuvenom turniru u Kvinsu u paru sa iskusnim Špancem Felisijanom Lopezom.

Nekada prvi reket sveta, ovaj turnir je osvajao pet puta u singlu.

Kvins je jedan od prvih turnira na travi i smatra se odličnom uvertirom pred Vimbldon.

Endi Mari se muči sa povredom kuka još od 2017, sezone koju je prekinuo na Vimbldonu, zajedno sa Novakom Đokovićem. Prva operacija nije u potpunosti uspela, tačnije problematično mesto je nastavilo da ga neizdrživo boli, te nije bio u stanju praktično ni da stoji, a kamoli trči. U januaru je, nakon razočaranja u Melburnu i saznanja da tako dalje neće moći otišao na hirurško presvlačenje glave femura (butne kosti) što je u svetu sporta već poznata intervencija koja je spasla mnoge karijere. Između ostalih i naš savezni kapiten, Nenad Zimonjić je prošle godine išao na istu operaciju i takođe pokušava da se vratio aktivnom igranju iako mu je već 43 godine.

U dublu na ovogodišnjem izdanju Kvinsa od poznatijih imena učestvuju još Argentinac Huan Martin del Potro u paru sa sunarodnikom Orasiom Sebaljosom, te aktuelni šampion singla, Hrvat Marin Čilič kojem će partner biti njegov Hercegovac, Ivan Dodig.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    16. jun 2019 | 05:36

    Njegova majka je vapila, da neko zaustavi Đokovića. Eto kako joj se vratilo.

  • Putin R.S

    16. jun 2019 | 02:49

    Ti si vise dosadan i naporan. Sedi kuci kod mame i gledaj "mucke", nije vise ovo za tebe.

  • Bojan

    16. jun 2019 | 02:00

    Gde se vraća?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA