Američki CNN o Novaku: Nikad neće biti popularan kao Federer i Nadal, ali...

- Redovno ih pobeđuje na najvažnijim turnirima - glasni nastavak ove rečenice

  • 11
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Američki CNN detaljno je analizirao veliku pobedu Novaka Ðokovića nad Rodžerom Federerom za trofej Vimbldona i u izveštaju napisao da srpski as možda neće biti popularan i voljen kod navijača kao Švajcarac i Rafael Nadal, ali ih redovno pobeđuje na najvažnijim turnirima.

U finalu u Londonu, opisanom kao istorijskom i veoma uzbudljivom zbog trajanja od skoro pet sati, ČN u prvi plan stavio je i Ðokovićevu proslavu titule, sada već tradicionalnu, jedenje trave.

- Ðoković je spasao dve meč lopte i pobedio uvek popularnog Švajcarca u najdužem finalu u istoriji Vimbldona - navodi se u početku teksta.

Važan prostor dobila je i činjenica da je svetski broj jedan došao do brojke od 16 gren slem titula i približio se rekordu Federera od 20, dok Nadal ima 18, a CNN Ðokovića vidi kao prvog favorita na US Openu.

- Sledeće godine moglo bi da dođe do promena, pogotovo ako Ðoković osvoji US Open, gde će, kako stvari stoje, biti prvi favorit- piše u tekstu, uz podsećanje da Ðoković ima 32 godine i pet manje od Federera.

Britain Wimbledon Tennis Dve legende ovog sporta Foto: Tanjug/AP

Ističe se i podatak da je Ðoković poslednji put poražen od Federera na Gren slemu čak pre sedam godina, u polufinalu Vimbldona, a od Nadala 2013. ako se izuzme Rolan Garos na kome je Španac dominantan.

- Možda nije popularan kao Federer ili Nadal i ne dobija toliko ljubavi od navijača, što iritira Ðokovića, ali ih redovno pobeđuje na turnirima "koji se računaju"- zaključuju iz CNN-a.

VIDEO- Đoković je lord od Vimbldona, pogledajte šta je obeležilo njegov trijumf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dalmatino

    15. jul 2019 | 11:56

    A tko kaze da je Nadal popularniji od Novaka??!! On je vrhunski igrac ali daleko je on od Novaka po svemu.iIli kako mi u Dalmaciji kazemo Novak je faca za njega ne zato sta ja navijam za njega nego zato sta je to tako.Ovaj drugi kad igra uvik ona placljiva faca,dira se po guzi . Novinari svasta pisu jer papir trpi sve. Novak je za njega James Bond Toliko

  • Драган Гиљен

    15. jul 2019 | 11:37

    НОЛЕ ће бити за коју годину највећи свих времена!

  • Baw

    15. jul 2019 | 11:50

    A sta nas briga sta pisu americki mediji..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA