≫ 

Federer doneo veliku životnu odluku posle poraza od Novaka: Počinje izgradnja Rodžerove imperije!

Švajcarski teniser je odlučio da se preseli, a samo plac ga je koštao 45 miliona evra

  • 9
Rodzer Federer, imperija Foto ilustracija: Telegraf/Fondacija Novak Djokovic/blick.ch

Rodžer Federer se oporavlja u švajcarskim Alpima posle poraza u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića. U domovini je pronašao mir, a doneo je i neke važne odluke za život.

Naime, kako pišu švajcarski mediji, Rodžer je defintitivno odlučio da se preseli i ubuduće će živeti u gradiću Rapersvil-Jona, koji se nalazi u okviru kantona Sent Galen.

Ovaj gradić je stvoren 2007. godine, kada su se gradići Rapersvil i Jona kao i nekoliko manjih sela u okolini faktički spojili u jednu celinu.

Gradić prema poslednjem popisu iz 2018. godine ima 26.995 stanovnika, a uskoro bi trebalo da im se pridruži i porodica Federer.

Rodžer je već prodao "staklenu vilu" u gradu Volro, koja je takođe na obali Ciriškog jezera sa fenomenalnim pogledom, a nema sumnje da će i Federerova nova vila izgledati ništa manje bolje.

Kuća Rodžera Federera Bivši dom Rodžera Federera u gradiću Volro; Printskrin: Youtube/The Top

Kupovina nekretnine je i zvanično obavljena, a procenjuje se da je Federer za plac od 18.000 kvadratnih metara platio čak 45 miliona evra!

Federer tu planira da izgradi pravu imperiju, veliku vilu sa raznim kompleksima zgrada i svojim teniskim terenom. Ipak, biće potrebno vreme dok sve bude završeno, jer prvo moraju da se obave odgovarajući infrastrukturni planovi, za koje je potrebno dva do tri meseca.

Rodžer Federer, imanje, Rapersvil Jona Pogled na gradić i plac Rodžera Federera u donjem desnom uglu; Printskrin: blick.ch
Rodžer Federer, imanje, Rapersvil Jona Plac pored obale jezera koji je kupio Federer; Printskrin: blick.ch

- Ispunjava nas ponosom to što svetska zvezda kao što je Rodžer Federer dolazi u naš grad. Uvek smo srećni zbog svakog novajlije. Međutim, činjenica da je svetska zvezda odlučila da promeni stranu jezera dokaz je visokog kvaliteta života ovde u Rapersvil-Joni - rekao je gradonačelnik ovog grada Jonas Martin Stokling.

Federer je posle prodaje kuće u Volrou odlučio da stavi na prodaju i imanje u Herlibergu, koje prodaje za 35 miliona franaka (31,6 miliona evra), i sav novac će preusmeriti na izgradnju novog doma u Rapersvil-Joni.

VIDEO - Srđan Đoković: Lepo je što se Federer pokajao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љубав

    19. jul 2019 | 11:23

    Кад би знали људи колико МИР У ДУШИ доноси,да се направи скромни дом, за овакве богаташе и до милион евра,да се остави за живот још један милион,а остало да се помогне сиротиња и усреће многе породице,о кад би само знали колико би били срећни и радосни!?

  • Vesna

    19. jul 2019 | 12:34

    Ima vala i Nole kuca i stanova na svim stranama sveta! I nek ima, zasluzio i zaradio!

  • Jana

    19. jul 2019 | 11:14

    Ima se, moze se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA