≫ 

Dušan Lajović u Hrvatskoj osvojio prvu ATP titulu u karijeri! (VIDEO)

Veliki uspeh za Ducija

  • 17

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je prvu titulu od kada je među teniskim profesionalcima pobedom na turniru u Umagu.

On je pobedio mađarskog tenisera Atilu Balaža sa 2-0 u setovima, 7:5 i 7:5 posle velikog preokreta u prvom setu kojim je odredio ostatak meča.

Prvih nekoliko gemova igrači su čuvali svoje servise, ali su pretili rivalu. Dušan je vodio 2:1 u trenutku kada je imao dve šanse za brejk i obe je propustio.

Nerešeno je bilo sve do sedmog gema kada Mađar pravi brejk. Duguje ga nekolicini odličnih riterna na koje Lajović nije imao odgovor i poveo je 4:3.

Potvrdio je brejk u narednom gemu, ali je poklekao. Izašao je nestrpljivo na mrežu u poenu na 30:30 u desetom gemu, usledio je sjajan pasing šot Srbina, a potom i vraćen brejk za 5:5.

Ovaj poen i gem su oborili igru Balaža koji je olako ispustio tri poena pri Ducijevom vođstvu 6:5 za tri set lopte. Srbin nije iskoristio prve dve, treću jeste i poveo je u meču.

U drugom je on krenuo bolje. Dobri udarci kojima je terao Balaža da se brani sve do brejka iz druge prilike i vođstva 3:1. Balaž je nakon toga uspeo da vrati i posle brejka izjednači na 4:4.

Lajović je potom bio siguran na svom servisu i dočekao je novi pad rivala tek u 12. gemu za jednu meč loptu koju je iskoristio. Pobedniku je osim 250 poena na ATP listi biti pripala i novčana nagrada od 90.390 evra.

Da podsetimo, Lajović je ove sezone već igrao jedno finale i to na Mastersu u Monte Karlu, ali je tada bolji od srpskog igrača bio Italijan Fabio Fonjini.

VIDEO - Dušan Lajović ispričao najluđu tenisku anegdotu iz detinjstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dabar

    21. jul 2019 | 22:29

    Čestitke Lajoviću na osvojenom ATP turniru u Umagu. Veoma lijep govor je održao, i nadam se ponovnom viđenju sljedeće sezone.

  • Grobari branjevo

    21. jul 2019 | 22:11

    Svaka čast lajović

  • Bond

    21. jul 2019 | 22:08

    Napred majstore 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA