Jak servis i visina su 3/4 onog što vam treba u tenisu: Novak objasnio ko može da nasledi "trojku"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković govorio je pred početak turnira u Sinsinatiju o tome koji mladi igrači obećavaju

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Mada se ne nazire kraj vladavini njega Federera i Nadala, Srbin je izdvojio nekoliko imena. Jedno od njih je Dominik Tim koji ga je pobedio u polufinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa.

- On je tu u najužem krugu već godinama. Nekako mi deluje najzreliji od svih i kao neko ko ima dosta iskustva na Grend slemu. Definitivno ga smatram nekim ko bi moga da bude lider ovog sporta - rekao je Đoković.

Moćan servis i visina više nisu neuobičajena stvar na terenu, a grmalji sa moćnim servisima sve su češća pojava i prave velike probleme ostalim igračima na turu.

Jedan od primera je Huan Martin del Potro koga su samo povrede sprečile da bude sila u svetskom tenisu. Nešto mlađi primer je i Rajli Opelka koji je visok neverovatnih 211 centimetara.

- Pogledajte Rajlija Opelku. Nisam verovao da će se pojaviti igrač koji je viši od Džona Iznera. Ako imate jak servis i agresivnu igru, to je tri četvrtine svega što vam je potrebno. Čak iako su podloge danas nešto sporije, servise je teško vratiti i to stavlja poseban pritisak na vas kada servirate - istakao je Novak.

Sličan je slučaj i Danila Medvedeva koji je u nedelju igrao finale Rodžers kupa u Kanadi i već se ozbiljno nameće vrhu svetskog tenisa uz Aleksandra Zvereva i još nekolicinu mlađih tenisera.

- I on ima odličan servis i bekhend. Servis je pojačao i kreće se bolje. Mentalno je jači može dobro da se nosi u važnim momentima. Biće sve bolji kako bude igrao više tako teških mečeva. Mnogo je radio i to mu se očigledno isplatilo - kazao je prvi reket planete.

VIDEO - Žurka na terenu: Novak i Ivanišević odigrali nožni tenis za medalju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA