Nikad više neću izgubiti od te male ku*ke: Serena je pre 15 godina ovo zacrtala posle ruskog šamara

Amerikanka će imati priliku da i na predstojećem US Openu potvrdi dominaciju nad Ruskinjom

  • 9
Serena Vilijams Vimbldon Foto: AP/Tanjug

Prvo kolo ženskog singla na US Openu odmah donosi "blokbaster" sudar dve velike rivalke i šampionske, Marije Šarapove i Serene Vilijams, iza kojih je istorija dugog vojevanja. 

Naravno, ne postavlja se pitanje ko je u međusobnim duelima odneo prevagu, Serena je tu bez premca naspram rivalke - čak 16 pobeda je odnela u 19 mečeva, od čega je Maša dobila samo dva, a jedan je predala Amerikanka.

Definitivno najvažniju pobedu ostvarila je 2004. godine u finalu Vimbldona, za prvu Grend Slem titulu u karijeri, i jedinu na londonskoj travi, što je i te kako bio težak udarac za Serenu tada.

Za dugi pobednički niz Amerikanke možda je najvažniji detalj iz svlačionice odmah nakon tog poraza, koji je Ruskinja opisala u svojoj knjizi.

Marija je u svojoj biografiji "Unstoppable: My Life So Far", otkrila detalj iz svlačionice njene rivalke posle meča koji možda i najbolje objašnjava Sereninu glad za pobedama, naročito protiv Ruskinje: "Nikad više neću izgubiti od te male ku*ke".

I donekle, to što je obećala sebi joj se i ostvarilo: izgubila je na narednom tunriru, a onda više nijednom izuzimajući predaju na Rolan Garosu u četvrtfinalu 2018. godine. 

- Mislim da me je Serena mrzela to što je mršava protivnica kao što sam ja pobedila nasuprot svim očekivanjima. Čula sam da je Serena tada rekla prijatelju, a onda on meni, da "više neće dozvoliti da izgubi od te male "ku*ke".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajmo Mašoo

    23. avgust 2019 | 19:01

    Sharapova vrati je na fabričko

  • Era

    23. avgust 2019 | 23:48

    Koliko su ogavni ovi ameri to se rijecima ne moze opisati. Najgori narod na zemaljskoj kugli.

  • Sajla

    23. avgust 2019 | 23:16

    Šarapova je carica, figura, lepotica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA