• 2

Federer i u Njujorku o traumatičnom porazu od Đokovića: Preboleo sam, ali imao sam "fleševe"

Ostao je trag na Rodžeru posle epske bitke

  • 2

Švajcarski teniski as Rodžer Federer je u Njujorku gde za dva dana kreće poslednji Grend Slem sezone - US Open, ali mislima je ponekad i dalje u završnici epskog duela sa Đokovićem na Vimbdlonu. 

Poraz od Srbina u partiji koju je "već video" kao dobijenu, ostavio je traga na Švajcarcu, i mada želi da horor scenario odbaci od sebe, uvek je tu neko da ga podseti na traumu. Američke novinare je zanimalo upravo Rodžerovo "trenutno zdravlje" posle julske petočasovne bitke u Londonu.

- Više sam bio iznerviran nego tužan. Mislim da sam tako, uz ljutnju, lakše prebrodio to finale, nego da sam bio tužan - rekao je Federer

Priznao je i da je danima posle meča imao "flešbekove" na ključne momente meča koji su otišli na Noletovu stranu.

- Bio sam na kampovanju sa decom, nisam ni imao puno vremena da razmišljam o propuštenm šansama. Postavljao sam sto i organzovao svoj život sa četvoro dece, vozikao se po prelepim predelima Švajcarske. Ipak, na trenutke sam imao "flešbekove" sa finala: "oh, mogao sam bolje ono, trebalo je ovako, a ne onako". Onda, sledećeg dana sednem sa suprugom, pijemo tako vino i onda mislim "Polufinale je bilo dobro, a kad bolje razmislim i to finale je baš bilo dobro". Takve sam otprilike faze imao posle proaza od Novaka - otkrio je Rodžer, koji je pet puta uzastopno osvajao "Flešing Medouz", ali poslednji još 2008. godine.

VIDEO: Srđan Đoković o Novakovom istorijskom uspehu na Vimbldonu

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima