≫ 

Đoković se opasno mučio sa ramenom i Londerom, ali prošao u treće kolo US Opena! (VIDEO)

Sada čeka da Dušan Lajović pobedi Denisa Kudlu, pa da u trećem kolu gledamo srpski derbi

  • 11
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo US Opena pobedom nad Huanom Ignasiom Londerom u drugom kolu turnira 6:4, 7:6 (3), 6:1.

Novak se sve vreme više mučio sa ramenom nego sa protivnikom, Londero je otežavao stvar jakim i ravnim forhendima, a usred svega je viđeno mnogo brejkova, kao da je reč o ženskom tenisu.

Londero jeste igrao dobro tokom prvog i drugog seta, ali je isto tako pokazao i nestabilnost u ključnim momentima, kao i izostanak fizičke spreme da bi uspešno parirao jednom od najboljih u istoriji tenisa.

Srbin je u prvom setu krenuo odlučno, asom je kompletirao ubedljiv prvi gem da bi onda već u drugom gemu pripretio Londeru i promenama ritma nagovestio da bi Argentinac mogao da bude lak plen.

Londero je posle 0:30 počeo da se razigrava i sa četiri uzastopna poena uspeo i da izjednači. Od tog trenutka je Novak gubio više poena u svojim gemovima sve do petog kada Argentinac pravi prvi brejk u meču za 3:2.

Novak mu je pomogao sa nekoliko grešaka da stigne do dve brejk prilike. Londero je tada uvideo svoju šansu, počeo da "šamara" lopticu i pogodio liniju posle jednog udarca. Đoković je zaustavio poen tražeći čelendž, ispostavilo se pogrešan i tako praktično predao brejk protivniku.

Londeru to nije mnogo pomoglo, pa je već u sledećem gemu Đoković krenuo silovito sa tri uzastopna poena za tri brejk lopte. Sve ih je spasao Argentinac, delom zahvaljujući asovima i forhendima, a delom zbog Novakovih grešaka.

Srbin tada ipak stiže do brejka iz šestog pokušaja, a gem kasnije dao razlog za zabrinutost. Kada je poveo 4:3 signalizirao je doktoru da dođe i tražio medicinski tajm-aut zbog levog ramena.

Bolna grimasa na licu zbog ramena je bila u pozadini slabijeg servisa i nesigurnosti Đokovića koji je uprkos tome u desetom gemu, uz malu pomoć i grešku Londera došao do 30:40, brejk i set lopte.

Iskoristio ju je odličnom odbranom, ali i uz malo sreće za vođstvo u setovima. Na početku drugog kao da se nije pojavio isti Đoković. Tačnije, u drugom setu smo mogli da vidimo i Đokovića u ulozi doktora Džekila i Mister Hajda.

Huan je bukvalno počistio srpskog igrača u prva tri gema uz dva brejka, a Đoković je izgledao kao da se problem sa ramenom ozbiljno pogoršao.

Londeru je u tim trenucima uzeo čak deset vezanih poena Đokoviću, Novak je u prvom gemu napravio čak tri duple greške i nije čudo što je Argentinac ekspresno poveo 3:0 i na terenu delovao kao njegov daleko poznatiji zemljak i imenjak - Del Potro i to iz najboljih dana.

Tada Novak počinje da se budi. Kao da je shvatio da treba da se fokusira samo na udarce iz igre, počeo je da ih igra preciznije i smirenije, voleji su počeli da prolaze i onda drop-šotom dolazi do 1:3 i poništava jedan brejk rivala.

Relativno lako je sačuvao nakon toga svoj servis i tada je proradilo i njegovo najjače oružje - ritern. Nekolicinom savršenih uzvratnih udaraca je namestio sebi poziciju za forhend viner i onda drugi uzastopni brejk.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Novak je potom napravio još jedan, poveo 5:3 i - stao. Londero je izjednačio na 5:5, posle čega se otišlo u taj-brejk, gde se vratio Đoković koa Mister Hajd i osvojio ga sa 7:3.

Treći set je počeo idealno po srpskog igrača. Sva četiri poena, odličan drop-šot za brejk loptu i onda greška Londera trasirali su Novaku polako put ka trećem kolu, sve samo do sledećeg gema.

Beograđanin tada šalje lopticu u mrežu za 30:40 i daje Huanu ruku za spas. Potom mu osmom duplom greškom (drugom u tom gemu) daje novu šansu i Londero ispaljuje odličan forhend uz liniju za 1:1.

Ni jedan ni drugi nisu mogli da sačuvaju svoj servis u toj fazi igre, ali je svetski broj 1 ipak bio pribraniji pa je ro učinio u četvrtom gemu i poveo 3:1. Imao je dve brejk lopte i u petom gemu, iskoristio je treću zbog Huanove duple servis greške i poveo je sa 4:1 posle čega se pobeda nije dovodila u pitanje.

Novak u narednoj rundi igra protiv boljeg iz duela Denisa Kudle i Dušana Lajovića, a ovaj okršaj je odložen za četvrtak zbog kiše na terenima Flašing Medouza gde Đoković brani prošlogodišnju titulu šampiona.

Treći set:

6:1 Novi brejk i pobeda za srpskog igrača - Iskoristio je drugu meč loptu Beograđanin nakon igranja na razliku i pobedio Argentinca koji nije mogao fizički da mu se suprotstavi već od početka trećeg seta.

5:1 Srpski igrač blizu pobede - Rutinski gem, Londero kao da se polako predaje i da je pitanje trenutka kada će Novak završiti posao.

4:1 Novak novim brejkom krči put ka pobedi - Sjajan drop-šot Novaka, a onda i loptica u mreži sa Londerove strane za 15:40. Dobro je napao Argentinac u sledećem poenu za 30:40. U poenu za izjednačenje loptica je ostala sa Novakove strane mreže, ali je imao i treću brejk šansu. Londero se sve teže kreće i duplom greškom gubi svoj servis i treći put od početka seta.

3:1 Odbranio se Novak - Precizan bekhend uz liniju donosi Đokoviću 40:15, a servis viner konačnu potvrdu brejka i osetniju prednost u trećem setu.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

2:1 Novi brejk za Đokovića - Aut Londera za 15:30. Londero potom pravi dve greške i ne uspeva da sačuva konstantnost, što Đokoviću donosi novi brejk.

1:1 Odmah ribrejk Argentinca! Toplo-hladno, tako igra Novak. Od dominantnog gema bez izgubljenog poena i brejka, do brejk lopte za Londera pošto je Đoković poslao lopticu u mrežu za 30:40. Osmom duplom servis greškom pruža Londeru još jednu brejk loptu, koju Argentinac koristi vinerom iz forhenda.

1:0 za Srbina i brejk! Tri strašna poena Đokovića kulminiraju vanserijskim drop-šotom za tri brejk lopte! Londero duplom greškom predaje brejk Đokoviću već na startu trećeg seta!

Drugi set:

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

7:6 Đoković osvaja neverovatan set! Nekoliko razmenjenih mini-brejkova, Novak ipak u prednosti 5:3, Londero šalje lopticu u aut iako je imao inicijativu pa Đoković ima tri set lopte. Već na prvoj Londero pogađa mrežu i gubi drugi set sa 7:3!

6:6 Igralo se na razliku, ali igraće se i odlučujući gem - Idealan trenutak za izlazak napred i slajs uz liniju šalje Đoković za 30:15, Londero je izjednačio na 30:30 jer je probio defanzivu Đokovića, a onda je forhendom poveo i 40:30. Što je on uradio forhendom, bekhendom je odgovorio Srbin za izjednačenje 40:40. Londero je ipak uspeo da prođe bez drame i izbori taj-brejk.

6:5 Đoković se opet razigrava - Po dva poena uzimaju dvojica igrača, Novak je bio u prednosti do 30:15 kada je Londero odigrao jak forhend, koji je u narednom poenu izbacio u aut za 40:30 u korist Đokovića. Nekoliko preciznih forhenda kasnije Đoković potvrđuje gem.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

5:5 Koliko preokreta u jednom setu - Londero se osokolio brejkom u prethodnom gemu i odigrao jedan obez muke i izgubljenih poena za egal.

5:4 Ispušta servis naš teniser - Loš servis košta Đokovića, duple greške i slab poćetni udarac olakšale su Londeru posao da se vrati u igru i brejkom uz jedan dozvoljen poen Đokoviću dođe u šansu da izjednači na 5:5.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

5:3 Treći vezani brejk za Srbina! Sve je stigao Srbin i na mreži dijagonalom dobio poen, a onda tik iznad mreže poslao izvrsnu paralelu za novi direktan poen i 0:30. Londero je uspeo da se održi u poenu i natera takmaca da pošalje loptu u mrežu za 15:30, ali je onda i sam pogodio mrežu za 15:40 i dve brejk šanse za Đokovića. Drugim servisom je rizikovao Londero i spasao jednu brejk šansu, ali ne i drugu, pa Novak osvaja treći uzastopni brejk.

4:3 Vodi Đoković! Četvrti uzastopni gem za Đokovića. Londero je imao priliku da ga učini neizvesnijim, ali je promašio u drugom poenu za 30:0, pa je Novak odigrao drop-šot za 40:0 i onda sa nulom kompletirao gem strašnim lobom.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

3:3 Vratio se Nole iz "mrtvih"! Đoković odigrava jako dobar viner za 0:15, a onda i ritern u ćošak za 15:30. Londero puca ravno i nisko u naredna dva servisa i otklanja trenutnu opasnost sa 40:30. Đoković potom pogađa osnovnu liniju i upisuje direktan poen za 40:40, pa novim idealnim riternom namešta sebi forhend viner za brejk loptu koju koristi zahvaljujući grešci protivnika.

3:2 Sačuvao je svoj servis Novak - Idealno čita Đoković Argentinčevu nameru da odigra skraćenu loptu na mreži pa je stiže i poentira za 30:0. Servisi su slabiji zbog problema sa ramenom, ali je malo "naštelovao" igru Beograđanin. Londero vinerom uzima poen za 30:15, a onda Novak razornim forhendom stiže do 40:15, posle čega servisom osvaja i gem.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

3:1 Vraćen jedan brejk! Promašio je Londero po paraleli za 15:15, pa je Đoković odigrao lagani volej za 15:30,  a onda uz pomoć vrha mreže bekhendom odigrao pasing šot i dobio dve brejk lopte. Fantastičnim drop-šotom koristi već prvu i anulira odmah jedan brejk viška.

3:0 Dupli brejk za Londera i dve neobjašnjive greške Novaka - Ne prolazi volej Đokovića koji je odigrao veoma solidan prilazni udarac. Londero nakon toga odigrava strašnu dijagonalu i vinerom stiže do 0:30. Đoković prekida seriju od čak deset uzastopnih poena servisom, pa asom poentira za 30:30. Drop šot Đokovića opet ne proazi iako je imao odličnu šansu, pa Londero ima brejk loptu na 30:40. Koristi je odmah Londero lepom skraćenom loptom na mreži koju Đoković nije mogao da stigne.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

2:0 Osam poena zaredom i potvrda brejka - Brzo potvrđuje brejk Londero, sa nulom i mešavinom grešaka Novaka i svojih dobrih servisa izlazi na kraj u drugom gemu.

1:0 Brejk za Londera odmah na početku! Dve dvostruke servis greške Novaka na startu drugog seta za 0:30, a onda i forhend u mreži za 0:40. Problemi od starta za našeg asa, koji svaki put protrese rame i ruku sa kojom je imao problema u prvom setu. Preciznom loptom u ćošak igrališta je iznudio Londerovu grešku za 15:40. Međutim, usledila je nova dupla greška i poklonjen brejk.

Prvi set:

US Open Tennis Frank Franklin II

6:4 Brejk i prvi set za Đokovića! Opasan forhend Londera koji ne namerava da posustane. Uhvatio je rivala na krivoj nozi i vinerom stigao do 15:0. Novak se odlično izvukao na bekhend posle drugog servisa u telo za 15:15. Srbin je nakon toga veoma dobro menjao strane i poveo 15:30. Londero je osvojio naredni poen, pa izbacio loptu u aut za brejk šansu i set loptu, koju Đoković nestvarnom defanzivom i uz malo sreće, te promašaj Londera pretvara u brejk i set!

5:4 Novak na korak od seta - Precizna prilazna paralela donosi Đokoviću lak smeč za 30:15, a Londerova greška dve gem lopte. Opet je Argentinac postao nestrpljiv posle nekoliko "necova" i raspalio nekontrolisanu paralelu u aut za gem u korist prvog reketa sveta.

4:4 Probudio se Londero sredinom gema - Medicinski tajm-aut Novaka kao da je poremetio ritam Londera koji gubi dva poena za 0:30. Novak nije uspeo da vrati jak bekhend rivala po sredini terena, a onda ni servis za 30:30. Londero je potom lagano uzeo i naredna dva poena pa izjednačio još jednom.

4:3 vodi Srbin - Dva sigurna poena pa nešto slabiji servis Đokovića, Londero je skratio loptu i pozvao Novaka na mrežu. Ovaj je odgovorio na poziv i stigao lopticu, poslao skraćenu dijagonalu za 40:0. Londero uzima naredni poen posle loših servisa Đokovića, koji izlazi na mrežu i tamo gubi još jedan poen za 40:30. Treću gem loptu je iskoristio i opet poveo, ali na kraju gema pozvao doktora zbog bola u ruci.

3:3 Ribrejk! Tek šestu šansu koristi Đoković, ali je koristi! Pritiska Novak Londera i tera ga na dve greške za 0:30. Argentinac ne pogađa prve servise, a drugi ne prolazi nikako i onda promašuje i treći put, preko osnovne linije za 0:40 i tri vezane brejk lopte! Prvu je Huan spasao as udarcem, na drugoj je Novak poslao lopticu u mrežu, a treću preko osnovne linije za 40:40. Tada Londero pravi duplu servis grešku za četvrtu brejk lopticu, ali Srbin i ovog puta ne koristi poklon jer Londero forhendom pravi viner za novi "đus". Londero je tada napao forhendom iz sve snage, krenuo napred i Đoković ga je prošao na mreži za petu brejk šansu. Prvim servisom je preokrenuo Londero, pa promašio forhend. Novak je nakon toga iskoristio tek šestu brejk loptu i odmah vratio brejk u maratonskom gemu.

US Open Tennis Frank Franklin II

3:2 Neverovatna greška Đokovića, brejk za Londera! Novak sve nesigurniji, Londero ostaje u poenima i to mu je dovoljno da dođe do 15:40 nakon što je Đoković izbacio forhend u aut pored terena. Servisom je jednu anulirao srpski igrač, a na drugoj je Londero propisno išamarao lopticu jer je video šansu za brejk. Pogodio je liniju jednim udarcem, Novak je zaustavio poen i tražio čelendž, ispostavilo se pogrešan, za prvi brejk u meču!

2:2 Siguran Londero - Tri brza poena Londera za 40:0. Đoković je imao veliku šansu u četvrtom, mada je Londero imao inicijativu, da ga prođe na mreži. Gađao je pored Argentinca u aut i Huan je opet u egalu.

US Open Tennis Frank Franklin II

2:1 Bilo je gusto, sada se Novak spasavao neprilika - Greška Novaka iz forhenda, pa onda još jedan poen za Argentinca koji očas posla dolazi do 0:30, a Đoković do neugodne situacije. Veoma dug poen i opasna razmena na kraju se završava greškom Londera koji pogađa mrežu za 15:30. Đoković asom poravnava na 30:30. Dočekao je nakon toga još jednu greščicu protivnika, ali je imao i sreće da se loptica od mreže vratila u polje Argentinca, pa je sa četiri uzastopna poena ponovo poveo.

1:1 Izvukao se Londero - Oštra i duboka dijagonala bila je nerešiva za Londera, Novak je u drugom poenu promenio ritam slajsom pa je brzo stigao do 0:30. Londero osvaja naredna dva poena i u drugom pogađa odličan forhend, pa servisom stiže do trećeg vezanog poena za 40:30. Forhendom je namestio gem loptu, a onda servisom izjednačio.

1:0 Đoković - Odličnom kombinacijom servisa i jakog forhenda otvara meč Novak. Poentirao je i iz drugog servisa za 30:0, Londero mu je pomogao greškom za 40:0 posle čega je Srbin lagano rešio gem asom.

VIDEO - Novak nemoćan protiv servisa od 120 milja na sat

(M.Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robi

    29. avgust 2019 | 03:49

    Bravo Nole

  • Štebek

    29. avgust 2019 | 03:31

    Ajmo po titulu legendoo, nema spavanja ! Srbija !

  • Tanče

    29. avgust 2019 | 08:15

    Ne daj se Novače. Ja verujem u tebe, igraj malo jače korak po korak idemo po 🏆💟💝💗❤️♥️🍀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA