≫ 

Skandal majstor Kirjos ne staje sa ispadima: Poruka na kragni za "dušmane", sudija mu pokvario šou

Nastavio je da prkosi autoritetima Australijanac

  • 16

Foto: twitter/tumcarayol ·

Australijanac Nik Kirjos plasirao se u treće kolo US Opena, nije imao problema protiv Francuza Antoana Hoanga (6:4, 6:2, 6:4), ali jeste sa glavnim sudijom zbog ispada pre samog početka meča. 

Kontroverzni teniser se ponovo zamerio autoritetima, nije mu prvi put da traži pažnju na ovaj način, a sada je problem bila majica koju je nosio - zapravo poruka na kragni.

Neposredno pred poečtak duela podigao je kragnu pa se jasno mogla videti poruka koju je, očito, želeo da servira svetu i onima kojima prkosi: "Just do you" kao aluzija na najkov slogan "Just do it".

Sudija mu nije dozvolio da igra sa istaknutom frazom, pa je došlo do polemike Australijanca i delegata meča:

- Hoću da vidim propise, hoću da vidim propise. Neću da igram dok mi ne pokažete propise - ponavljao je Kirjos.

Tek pošto je izbacio iz sebe sve što je imao da kaže zvaničnicima meča, odšetao je na kraj terena i dao signal da je spreman da igra.

Bila je to još jedna teatralna predstava problematičnog Australijanca, koji je već pod pretnjom suspenzije zbog teških optužbi izrečenih na račun ATP organizacije nakon meča prvog kola u Njujorku.

Teške reči su usledile pošto ga je ATP kaznio sa čak 113.000 dolara zbog nesportskog ponašanja na turniru u Sinsinatiju.

Sve to ga nije izbacilo iz takta, pa je lako rešio meč sa francuskim teniserom i obezbedio plasman u narednu rundu i meč sa Rubljovim.

VIDEO: Gospodske reči Novaka na prozivke Kirjosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA