≫ 

Legendarna Serena samlela Svitolinu za 10. finale US opena! (FOTO) (VIDEO)

Amerikanka će pokušati da osvoji svoj 24. Gren slem

  • 1
Serena Vilijams Foto: Tanjug/AP

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u finale US Opena pošto je za nešto više od sat vremena pobedila Ukrajinku Elenu Svitolinu sa 2:0 (6:3, 6:1).

Svitolina je u uvodnom gemu propustila tri  prilike za brejk, pa je usledila momenalna kazna i odgovor tridesetsedmogodišnje Serene koja nije ostavljala protivnici puno prostora za preokretu. U drugom setu Vilijamsova je dodatno pojačala ritam i sa tri brejka obezbedila veliko finale.

- Impresivno je biti u društvu sa Kris u bilo kom segmentu, ali to ne bih mogda da uradim bez ove sjajne publike. Dvadeset godina je prošlo, a ja sam još ovde - istakla je Amerikanka.

Poslednju Gren slem titulu osvojila 2017. na Australijan Openu, dok na pehar u Njujorku čeka od 2014.

- Kako ću da igram u finalui? Tu je moj trener, on će da uradi analizu. Ja ću samo da izađem na teren i igram - dodala je Serena.

Protivnica Serene Vilijams u finalu poslednjeg Gren slema sezone će biti Kanađanka Bjanka Andresku koja je sa 2:0 savladala Belindu Benčić. Žensko finale US opena na programu je u subotu od 22 sata.

Serena Vilijams Foto: Tanjug/AP
Serena Vilijams Foto: Tanjug/AP
Serena Vilijams Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA