Pike je ubedio Đokovića da zaigra za Srbiju: Rekao sam mu da predstavlja i srpski tenis

Išao je u Njujork na US Open specijalno zbog razgovora sa srpskim igračem

  • 3

Španski fudbaler Đerar Pike je glavni razlog zbog kog će Novak Đoković igrati na Dejvis kupu novembra ove godine, prenose francuski mediji.

- Mnogo sam razgovarao sa njim (Novakom). Rekao sam mu: ti si ATP igrač, ali istovremeno predstavljaš i srpski tenis koji je deo ITF (Međunarodna teniska federacija), a koji ulaže u mlade talente i budućnost. Zato mislim da treba da igraš u oba takmičenja, jer bi to bila dobra poruka da se pokaže kako ATP i ITF mogu da rade zajedno. Kazao mi je da razume i rekao da će igrati na Dejvis kupu što je za nas odlična vest - istakao je Pike za Sport biznis.

Štoper Barselone je već nekoliko godina preko svoje Kosmos grupe između ostalog umešan i u ulaganja u tenisu, pa je novi format Dejvis kupa poveren između ostalog i njemu da organizuje.

Završnica Dejvis kupa će umesto dosadašnjeg formata izgledati tako da se 18 reprezentacija deli u šest grupa i svi će igrati na jednom mestu, a Pike će probati da sve "velike zverke" u svetu tenisa ubedi da dođu i igraju.

Takmičenje će se po prvi put u novom obliku održati od 18. do 24. novembra.

Ono što može da pokvari i Novakov i Pikeov plan jeste činjenica da je naš teniser zbog povrede ramena završio takmičenje na US Openu u četvrtfinalu i pitanje je koliko će vremena proći dok se ne oporavi i opet zaigra.

VIDEO - Kad Nole i najseksi pijanistkinja sveta zasviraju klavir

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA