Nadal odbija da igra Grend slem u dva seta: Nema tu šta da se priča, zna se šta je bolje!

Španac nema dilemu...

  • 2
Rafael Nadal, US Open, pehar, suze Foto: AP/Tanjug

Španski teniserr Rafael Nadal kategorično odbija mogućnost da se mečevi Grend slem turnira ubuduće igraju na dva dobijena seta.

Nadal je nedavno odigrao jedno od svojih epskih finala u pet setova kada je vodio 2-0 i imao brejk u trećem setu, pa došao na prag poraza od Danila Medvedeva koji je izjednačio na 2-2 i imao više brejk šansi u petom setu.

- Nema o čemu da se razgovara. Siguran sam da na Grend slem turnirima mora da ostane format od pet setova. Setite se samo mog meča sa Medvedevim na US Openu - rekao je Nadal.

Taj meč je potrajao četiri sata i 54 minuta, jedno je od najdužih finala u istoriji turnira, ali i jedan od najboljh mečeva u istoriji tenisa. Rafa je na kraju ipak uspeo da savlada Rusa i osvoji četvrti US Open, a 19. trofej sa "mejdžorsa".

- Na kraju godine pamte se najbolji mečevi u sezoni i po pravilu to su mečevi koji se igraju u pet dobijenih setova. Mislim da bi bila greška ako se budu menjala pravilima - kaže Nadal.

Podsetimo, on je bio akter i čuvenog finala Australijan opena 2012. godine kada su Novak Đoković i Nadal proveli skoro šest sati na terenu, pa na kraju nisu mogli da stoje na nogama na dodeli nagrada.

Skoriji primer je i polufinale Vimbldona od prošle godine upravo sa Đokovićem, a Novak je u pet setova odigrao i finale u Ol Ingland klabu ove godine sa Rodžerom Federerom, pa nema dileme koji je format privlačniji publici kada je reč o borbi za najveće trofeje.

VIDEO - Oni su Velika trojka i njihovoj dominaciji nema kraja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    14. septembar 2019 | 01:23

    Neka sacekaju da ovi odu u penziju pa posle toga mogu pitu da prave od sporta nista im nece pomoci da zakrpe rupu koja ce nastati posle velike trojke

  • Milorad

    14. septembar 2019 | 04:11

    Ne igra se u 5-et dobivenih setova, nego u tri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA