Deca nas uvek podsete šta je sreća: Novak i Jelena otvorili na Kopaoniku kamp za druženje klinaca

Više od 130 mališana iz manje razvijenih sredina, uzrasta od sedam do deset godina, provešće šest dana na Kopaoniku

  • 2

Foto: Jelena Ivanović i Jovana Rakezić

Oni će biti na "Drugarijadi", čiji je pokretač fondacija najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića.

Deca, koja će 16. do 21. septembra učestvovati u različitim aktivnostima, dolaze iz 13 isturenih odeljenja i sela pri opštinama Sremska Mitrovica, Smederevo, Kragujevac, Aleksinac, Vlasotince i Irig.

- Deca nas uvek podsete šta je sreća i koliko je malo potrebno za iskren osmeh. Igra i druženje su najlepše uspomene iz detinjstva, a tim fondacije se svakodnevno trudi da takva sećanja ima svako dete u Srbiji. Nasmejana lica ovih mališana su najbolji pokazatelj da to što radimo, radimo kako treba i motivacija za nas da nastavimo dalje - rekao je Novak.

Ideja okupljanja je da se mališani, koji nemaju priliku da idu na ekskurzije, upoznaju, provedu vreme zajedno i razvijaju svoje veštine, dok je moto okupljanja "Prijateljstvo bez granica".

"Drugarijada" se ove godine održava sedmi put, a po njenom završetku će isturenim odeljenjima iz kojih deca dolaze biti donirana oprema i sredstva za rad i druženje.

VIDEO - Novak: Za taj-brejk potrebno je mnogo mentalne snage

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA