Novak otkrio kada se vraća na teren: Poveo sam fizioterapeuta i na Kopaonik! (VIDEO)

I po onome što kaže - vrlo uskoro

  • 8
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković rekao je da bi možda već naredne nedelje mogao da se vrati na teren, premda nije precizirao da li u takmičarskom ili trenažnom ritmu.

- Ja se nadam vrlo skoro. Ne znam tačno kada, rekao bih da znam. Ne znam jer svakodnevno pratim rehabilitaciju i kako reaguje rame na taj oporavak. Nažalost povreda je bila ozbiljnije prirode i onemogućila me je da završim turnir u Njujorku koji je jedan od najvećih ove godine, pogotovo u ovoj fazi moje karijere. Ali šta je, tu je. Čak i ovde na Kopaonik sam poveo fizioterpeuta, nastavljam sa tom rehabilitacijom i nadam se da ću kroz nedelju ili dve biti na terenu - rekao je Đoković za RTS na Kopaoniku.

Plan je pre povrede bio da se igra turnir u Tokiju na kom Novak ne brani bodove iz prošle godine. Taj turnir je na programu od 30. septembra do šestog oktobra, ali nije izvesno još uvek hoće li se rame do tada oporaviti.

- Sada je u nekom idealnom scenariju plan da se igra Tokio, ali ću za šest, sedam dana videti kako će se telo ponašati i rame odreagovati - objasnio je Novak.

Podsetimo, on je u četvrtfinalu US Opena morao da preda meč Stanu Vavrinki u trećem setu, a tokom čitavog turnira je bilo jasno da ga rame boli, samo što su protivnici bili nešto lakši od motivisanog Švajcarca.

Turnir je kasnije osvojio Rafael Nadal pobedom u epskom finalu nad Danilom Medvedevim u pet setova.

Nadal bi mogao vrlo brzo da ugrozi Novakovo prvo mesto na svetu na kraju sezone ukoliko se srpski igrač ne vrati. Ipak, prioritet je zdravlje, tako da će se vratiti kada bude bio spreman

VIDEO - Novak nemoćan protiv servisa od 120 milja na sat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    16. septembar 2019 | 23:39

    Kost i koza. Govorio sam mu, kumio, da jede iznutrice ali me nije poslusao. Iznutrice su zakon za psiho-fizicko zdravlje. Plus crveno meso mora da jede 4 puta sedmicno po 100g inace strada psiha

  • Abc

    16. septembar 2019 | 22:05

    Nadal se zeni uskoro, tacnije 19. oktobra, tako da ce vrlo moguce i propustiti neki turnir.

  • ja

    16. septembar 2019 | 22:52

    ma folira se,nije nikakva ozbiljna povreda upitanju,na poslednjom mecu covek ga razbio a on kao izmislio povredu da se nebi brukao,zbog toga je i dobijo zvizduke od publike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA