≫ 

Kirjos izgubio od Federera, pa opet pecnuo Đokovića: Njegove reči će Noletu biti velika motivacija!

Na Lejver Kupu Rodžer Federer spasao tim Evrope pobedom nad Kirjosom, a onda je Australijanac počeo da ga hvali

  • 6
Nik Kirjos Foto: Ap/Tanjug

 Rodžer Federer isporučio još jedan spasonosan trijumf nad uplašenim Nikom Kirijosom za vođstvo selekcije Evrope 5:3. Kirjos je poveo sa 7:6, a onda je Rodžer osvojio dva seta sa 7:6, 10:7.

Iako je Kirijos probao da se vrati u meč posle značajne prednosti Federera i nekoliko spašenih meč lopti, situacija se ipak nije otela Federerovoj kontroli i ušla u dramatičan kovitlac kao što se desilo u jučerašnjem meču između Šapovalova i Tima.

Sedam poena je sve što je Kirijos uspeo da upiše pored svog imena u odlučujućem delu igre, smogne snage da se rukuje sa vremešnim velemajstorom na mreži, i onda odjuri pognute glave put svlačionice. Od Federera – dovoljno za danas, a od Kirijosa – još i nastup u dublu sa Sokom protiv Rafe i Cicija.

Cicipas i Federer Foto: Tanjug/Ap

- Ponosan sam što sam danas doživeo ovakvo navijanje u svojoj zemlji, obzuela me je pozitivna jeza. Motivacija koju imam kada nastupam pred svojom publikom je neverovatna, i predstavlja vrhunac zadovoljstva u karijernom smislu. Presrećan sam što se nisam, usled raznih okolnosti, povukao ranije iz tenisa – jer sada mogu da uživam u ovom jedinstvenom iskustvu i delim ga sa nekim od najboljih tenisera na svetu!“ ističe Federer.

Od Kirijosa se nije ni očekivalo da će, posle još jednog bolnog poraza protiv Federera posle odlučujućeg meča 2017. u Pragu, biti veoma govorljiv, ali ga je nahvalio i opet malo pecnuo Novaka Đokovića.

- Sve što mislim da treba da kažem je da sam danas izgubio od verovatno najboljeg u istoriji ovog sporta. Dobro sam igrao, trudio se, verovao da je pobeda moguća – ali na kraju sve to nije bilo dovoljno. Igrajuči za Tim sveta sastavljen od ovako sjajnih momaka, vođen braćom Mekenro, predstavlja inspiraciju i obavezu veću od bilo čega, vrhunac tenisa, nešto što ću uvek posebno ceniti.

Novak Đoković, Vimbldon Foto: AP/Tanjug

- Nadam se da ćemo uspeti da dignemo Miloša kako bi nam doneo dva važna boda protiv Rafe, i to je sada naš novi zajednički cilj. Reći bilo šta više od toga je suvišno, i pitati me bilo šta više na ovu temu je bespredmetno...“ želeo je da ostane kratak i jasan australijanac, u svom jasnom preziru prema maniru razgovora na konferencijama za medije.

(V. Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    21. septembar 2019 | 20:52

    А где је ту пецкање? То што је рекао да је Роџер најбољи на свету?

  • PG CG

    21. septembar 2019 | 20:27

    Pročitah tekst ali ne viđeh kako je to pecnuo Novaka, šta više nije ni pomišljao na njega

  • xxxx

    22. septembar 2019 | 06:15

    Ne volim ovog razmaženog debila ali stvarno ne znam o čemu pričate, pročitao sam ceo tekst i nigdje nije ni spomenuo ni pecnuo Noleta, jedino ako ste zaboravili napisati taj deo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA