≫ 

Šok na Lejver Kupu: Nadal bio na infuziji, otkazao sve mečeve!

Navode se Nadalovim problemi sa nekom upalom ruke, ali da li je posredi nešto više? Kirijos – najverovatnije ništa više nego strateška zamena

  • 3
Lejver kup

Foto: Tanjug/AP

Važna vest potresla je tenisku Ženevu danas, pred početak mečeva veoma neizvesnog završnog dana trećeg izdanja Lejver Kupa: Rafael Nadal je otkazao nastup u dublu i singlu iz zdravstvenih razloga!

Posla izražene sumnje Telegrafa i nekih drugih svetskih medija u to koliko je pametno ili opravdano da Nadal, posle dva uzastopna meča na kraju dnevnog programa juće (završenih oko ponoći) i danas igra dva prva meča dana, kritikujući potrebu da se zadovolje TV rejtinzi i puna Palekspo dvorana, ova vest je primljena kao povratak sportskoj logici, ma koliko iznenadna.

U zvaničnom saopštenju turnira, navodi se da je Nadal, posle konsultacija sa timskim doktorom, odlučio da „zbog NEKE UPALE (?!) na svojoj ruci“ ne nastupa danas, i da će dati maksimalni doprinos sa klupe da njegovi saigrači danas ostvare ključne pobede.

Rafael Nadal

Foto: Tanjug/AP

Nezvanično, primao je infuziju sinoć i jutros, da bi na kraju bilo odlučeno da je najbolje za njega da odustane od nastupa danas.

Posle otkazivanja učešća na turnirima jesenje azijske serije, nova vest o Rafinom lošem fizičkom stanju zabrinula je mnoge u krugovima njegovih poklonika – i pokrenula brojne spekulacije o tome šta ovo znači za ostatak njegove sezone.

Ako se uzme u obzir da su se značajnije povrede do sada dešavale u donjem delu Nadalovog tela (ponajviše u kolenima i kukovima), povreda ruke je iznenadila sve makar bila i manje ozbiljna. Moguće je da je, jednostavno, Tim Evrope zaključio da bi bilo dobro da na teren izvedu igrače koji su nešto odmorniji, svežiji i mlađi kako bi se lakše nosili sa pritiskom današnjih izazovnih mečeva.

Naravno, ne treba isključiti ni to da je do povrede zaista i došlo, i da bi igranje 4 meča u 2 dana (makar i u ovom kraćem formatu od 2 seta i 1 super taj-brejka) dovelo do prevelikog rizika da se stanje pogorša.

Rafael Nadal

Foto: Twitter.com

Zato je umesto Rafe u dublu sa Federerom nastupio njegov sinočnji partner Cicipas i ponovo izgubio, kumovavši tom ishodu sa nekoliko veoma loše odigranih ključnih poena  dok ga je u meču singla zamenio Dominik Tim.

Kako je kapiten Tima sveta Džon Mekenro jutros iskoristio mogućnost da malo „izvrne pravila takmičenja“ da na ove promene Tima Evrope odgovore i svojom strateškom promenom u izboru igrača, zamenivši Kirijosa („Malo ga je bolelo rame!“) sa Tejlorom Fricom, po tome kako stvari sada stoje, Tim sveta sada značajno bolje stoji u smislu prognoza kretanja rezultata u današnjim mečevima.

Jer, ako posle pobede u dublu i vođstva od 8:7 „svet“ očekivano osvoji još barem 3 poena pred poslednji meč u singlu, imaće vođstvo od 11:10 i steći veoma važnu psihološku prednost pred „okršaj odluke“ između Zvereva i Raonića. Malo je reći da Miša i Miloš do sada nisu oduševili nivoom prikazanog tenisa, i pritisak koji će sa sobom poneti u taj meč će biti sigurno značajan.

Sve u svemu, Rafe i Nika nema, velika neizvesnost je na pomolu – i ne bi bilo čudo da na kraju dana Tim sveta slavi svoj prvi osvojeni Lejver Kup baš u zemlji njenog osnivača...

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toplica

    22. septembar 2019 | 15:52

    Drži se majstore, sve najbolje ti želim....

  • Teo

    22. septembar 2019 | 16:29

    Dali mu manju dozu dopinga od standardne, pa se izduvao.

  • Бане

    22. septembar 2019 | 16:11

    Сав тај дозвољени допинг му долази главе...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA