≫ 

Kirjosu izrečena rekordna kazna: Četiri meseca bez tenisa, a moraće i kod psihijatra

Neumoljiv je bio ATP prema temperamentnom tensieru

  • 14

Australijski teniser Nik Kirjos suspendovan je na 16 nedelja sa ATP tura zbog nesportskog ponašanja tokom Mastersa u Sinsinatiju, ali to je samo deo kazne koju će morati da odradi ekscentrični igrač.

Pored toga, ATP ga je rekordno oglobio sa 113.000 dolara, a moraće da plati dodatnih 25.000 ukoliko načini bilo kakav ispad u narednih šest meseci.

Takođe, kaznena mera za Kirjosa podrazumeva i da će morati da nastavi sa posetama psihologu po povratku na teren, ali mu je i naloženo da pronađe specijalistu u domenu kontrole besa do kraja godine.

Sve to mu je izrečeno u kazni koju mu je izrekao ATP.

Kirjos je u meču drugog kola Sinsinatija protiv Hačanova polomio čak dva reketa, verbalno se obrušio na sudiju, a sa nesportskim ponašanjem nastavio je i u hodniku ka svlačionici, gde je takođe pokazivao znake prenaglašene nervoze.

ATP je saopštio da Kirjos neće biti dodatno kažnjen zbog određenih izjava koje je davao i nedugo psole ispada u Sinsinatiju, na US Openu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA