≫ 

Đoković je u četvrtfinalu Šangaja: Savršen brejk rešio meč protiv američkog džina!

Srbin u finišu prvog seta ''prelomio'' duel protiv Iznera

  • 5
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju, pošto je u dva seta savladao Amerikanca Džona Iznera rezultatom 2:0 - 7:5, 6:3!

Đoković je odigrao savršen meč, dominirao je na svoj servis, a iz gema u gem sve više problema je pravio rivalu protiv kog ima skoro 10:2.

Ključni trenutak meča bio je u 12. gemu prvog seta, kada je Novak iskoristio prvu od tri brejk šanse i došao do 1:0 u setovima. To se psihološki i te kkao odrazilo na Iznera koji je servis izgubio i na početku drugog seta i već tada je bilo jasno da Srbin ide dalje.

Naredni rival Đokoviću biće Stefanos Cicipas koji je u uzbudljivom duelu pobedi Hurkaša sa 2:1 u setovima.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Novak je s nulom započeo prvi gem u meču, ali je Izner vrlo brzo izjednačio. Doduše, uz jedan izgubljen poen! Obojica tensiera su i u naredna dva gema bili sigurni na svoj servis - 2:2! Bez drame, bez prilike za brejk!

Kako su krenuli obojica da serviraju, sve se činilo da ćemo gledati taj-brejk u prvom setu. Novak je tokom dva gema izgubio samo jedan poen, i to posle duple greške, dok je Iznner za nijansu bio nesigurniji - 4:3.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Ta nesigurnost najviše se videla u narednom gemu gde smo videli nekoliko izjednačenja, ali je Amerikanac zahvaljujući servisu stigao do izjednačenja (4:4). Ipak, Novak je vrlo brzo vratio prednost u gemu koji je s nulom dobio - 5:4. Nedugo zatim na semaforu je bilo 6:5, posle još jednog sjajnog gema za Novaka koji se zatim pobrinuo da set ne ode u taj-brejk.

Đoković je s nulom počeo i drugi set u kom je vrlo brzo stekao brejk viška. Iskoristio je priliku savršenim riternom u noge rivalu i vrlo brzo je vodio sa 3:0.  Sigurno je čuvao prednost brejka, mogao i do drugog u osmom gemu, ali je posao završio u narednom.

Posle sat i 14 minuta ige Novak je dobio tri meč lopte i već prvu je iskoristio - asom!

Pogledajte i najbolje poene na meču:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    10. oktobar 2019 | 09:58

    Cepaj Nole. Najviše mrzim ove strvine koje osim 3 metra visine i servisa od 300 km/h ne znaju ništa o tenisu. Kome su oni teniseri? Samo mami i tati. Ko još voli to da gleda i šta ima tu da se vidi?

  • JO

    10. oktobar 2019 | 11:05

    Dajte Federera da se zezamo

  • Pop

    10. oktobar 2019 | 11:59

    Sve ove koji se oslanjaju samo na servis, u šumu da obaraju balvane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA