≫ 

Šta za Đokovića znači ispadanje iz Šangaja i kako mu je ženidba Nadala sačuvala 1. mesto?

Novak gubi čak 820 bodova i sada beži Nadalu samo 320 bodova na ATP listi

  • 11
Novak Đoković

Foto: Guliver/Lintao Zhang/Getty Images

Novak Đoković je ispao u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju, pošto je bolji od njega bio Stefanos Cicipas sa 2:1 (3:6, 7:5, 6:3).

Pošto je Novak u Šangaju branio titulu i 1.000 ATP poena, ispadanje u četvrtfinalu znači da će izgubiti 820 poena.

Pre turnira u Šangaju Novak je imao 1.140 bodova na ATP listi, ali će sada bežati Nadalu svega 320 bodova.

Rafael Nadal nije učestovao na turniru u Šangaju, zvanično zbog povrede, ali je pravi razlog priprema za svadbu i odmor koji mu je bio potreban posle napora u Njujorku, gde je osvojio US Open.

Svadba je zakazana za 19. oktobar na Majorci, kada bi trebalo da Nadal i njegova dugogodišnja verenica Ćiska Pereljo posle 15 godina veze uđu u bračne vode.

Rafael Nadal, Franciska Perelo

Rafael Nadal i Ćiska Pereljo; Foto: Profimedia/Thunder Press

Pošto Nadal prošle godine nije učestvovao u Šangaju, da je sada igrao u Kini, verovatno bi ovaj Novakov rezultat značio i smenu na 1. mestu na ATP listi. Nadalu bi za to bilo potrebno da uđe u polufinale.

Ali, i sada je Novak u jako teškoj situaciji, jer brani finale Pariza i 600 bodova, a zatim i finale Mastersa u Londonu, gde brani 1.000 bodova. Nadal na tim turnirima nije učestvovao i može samo da zaradi bodove.

Novakova jedina šansa je da trijumfuje u Parizu, a zatim i da trijumfuje u Londonu, kako bi mogao da se nada da će sačuvati krunu do kraja godine.

Nema sumnje da je sada Nadal mnogo bliži teniskom tronu na kraju godine.

Video: Novak neće dalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ibrica

    11. oktobar 2019 | 15:19

    E moj Noloviću

  • Zoran

    11. oktobar 2019 | 15:54

    Nole nema dovoljno snage. Ako još nije u potpunosti oporavljen, nije trebalo uopšte da se prijavljuje za dubl sa Krajinovićem, a on naprotiv, igra duple mečeve i u Tokiju i u Šangaju. Vidim juče ga pitaju o levom ramenu, kaže - trebaće mi još par sedmica da se u potpunosti oporavim, treba da budem oprezan!? Čudno, jer ako je tako, onda radi svesno protiv sebe igranjem duplih mečeva. Nije mi jasan već duže vreme. Nakon Vimbldona kao da sve radi protiv svojih interesa. Prvo nije trenirao mesec dana, preskočio Rodžers kup, u Sinsinatiju igrao nedovoljno spreman, na US Openu se povredio i sad igra duplo. Ko će to dešifrovati.

  • Pero

    11. oktobar 2019 | 12:28

    A jbg, realno nadal je bio bolji ove sezone, a svi su zaboravili kako je djokovic "ukrao" proslu sezonu nadalu gdje je isto rafa igrao bolje ali zbog povreda je ucestvovao na samo 9 turnira, tako da budimo realni dobro je i ovih 272 + 3 nedelje ,sto su mu osigurane, na prvom mestu i plus sto moze biti ponovo prvi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA