Zverev prokockao pet meč lopti, pa posle drame prošao Federera za polufinale Šangaja!

Rodžer je još jedan od favorita koji je eliminisan

  • 1
China Tennis Shanghai Masters Foto: Tanjug/AP

Švajcarski teniser Rodžer Federer eliminisan je u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju posle neverovatno dramatičnog duela u tri seta za dva sata i sedam minuta igre od Aleksandra Zvereva - 6:3, 6:7 (7), 6:3.

Švajcarac je imao izvrsnu priliku da u drugom setu sve prelomi u svoju korist. Spasao je i tri meč lopte u 12. gemu na servis rivala i sve to nakon što je pretrpeo brejk u napetoj završnici.

Nije to iskoristio, ispostaviće se da je mlađi Zverev bio spreman da odgovori izazovu u trećem setu i pobedio je, pa će u polufinalu na boljeg iz okršaja Matea Beretinija i Dominika Tima.

U prvom setu je Zverev zaista bio nezaustavljiv. Servirao je perfektno, odnosno prve servise koristio gotovo savršeno. Federer se mučio na drugi servis i popustio je u šestom gemu.

China Tennis Shanghai Masters Foto: Tanjug/AP

Saša je iskoristio brejk šansu koja mu se ukazala i rešio je set u svoju korist bez drame i brejk lopti. Drugi set je bio daleko zanimljiviji. Nemac je odmah izgubio svoj servis a Federer je poveo 2:0.

Međutim, tada i nemački igrač uzvraća i brejkom se vraća u igru. Obojica su bila sigurna na servisima sve do završnice seta kada se mogao naslutiti taj-brejk.

Umesto toga, Zverev oduzima servis rivalu i Federer je bio na kolenima jer je bio pred eliminacijom sa turnira. Imao je Zverev tri meč lopte uzastopno i sve ih je prokockao.

China Tennis Shanghai Masters Foto: Tanjug/AP

Federer je uspeo da napravi brejk i u 13. gemu spase još dve meč lopte pre nego je kaznio kikseve Zvereva i odveo meč u treći set.

Tamo se potpuno resetovao. Oduzeo je servis Federeru već u drugom gemu, pokazao da je stabilniji i uz manje varijarcija uspeo da anulira dve brejk prilike u četvrtom gemu posle čega Federeru više nije bilo povratka.

Švajcarac je mogao i ubedljivije da izgubi treći set, jer je Zverev pri vođstvu 4:1 imao šansu da na servis rivala ode na 5:1. Da podsetimo, u toku dana su završena još dva četvrtfinalna meča.

Danil Medvedev je pobedio Fabija Fonjinija 6:3, 7:6 (4), a Stefanos Cicipas je savladao Novaka Đokovića, te će Rus i Grk u polufinalu jedan na drugog.

Video: Novak neće dalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dak

    11. oktobar 2019 | 15:47

    Penzija!Dolaze novi.Jos jedino Nadal nesto moze da uradi od legendi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA