Sve vam je bilo dobro dok Nole nije postao broj 1: Dijana Đoković otvoreno o tretmanu prema Novaku!

Novak je "pokvario" slavlje Švajcarcu i Špancu

  • 7

Dijana Đoković, majka najboljeg igrača sveta Novaka, za indijsko izdanje magazina GQ dala je intervju u kom je govorila o momentima karijere koju nije bilo lako izvesti na pravi put.

Hrvatski mediji često posvećuju pažnju Dijaninim intervjuima jer je iz Vinkovaca i devojačko prezime joj je Žagar, pa su na to i podsetili ovaj put, uz prevod njenog intervjua za GQ.

- Novak stalno radi na sebi, posebno kada igra sa Nadalom ili Federerom. Jer to jesu posebni mečevi. Rekao mi je pre poslednjeg finala Vimbldona kako zna da će sa Federerom biti teško jer nije bilo prvi put da su svi uz Federera. A moj sin koristi tu energiju i zamišlja da svi navijaju za njega - kaže Dijana, koja je svesna da Novak neće biti cenjen kao Španac i Švajcarac.

- Osećam da publika nekako više ceni Federera i Nadala nego Novaka. Osetila sam to u Australiji, Njujorku, u Londonu. Manje u Parizu jer mislim da im je tamo osvojio srca kada je počeo da priča na francuskom. Ne znam zašto ta razlika. Novak je i jako vredan i jako pristojan, a ljudi ga ipak ne cene dovoljno.

Iznela je Dijana Đoković i pretpostavku za ovaj odnos u tretmanu.

- Valjda je to tako jer igra u eri Federera i Nadala. Kada je bio treći na svetu sve je bilo u redu, oni su bili prvi i drugi. Međutim, kada je postao broj jedan, to kao da nisu mogli da podnesu. Kažem, ne znam... I ja patim zbog toga. Poštuju to što je uspešan i poštuju ono što čini. Ali ako je sa druge strane Federer, navijaće za njega. A mom sinu to, na neki način, daje dodatnu snagu da ga pobedi.

Sada mnogi postavljaju pitanje o tome hoće li pasti Grend slem rekord.

- Ne znam koliko će još dugo igrati. Novak ima 32 godine. Mislim da bi mogao da igra najmanje do 35, ali ne mogu to sa sigurnošću predvideti. Ako je srećan, motivisan i uživa u svemu, onda bi mogao i duže od 35. Pa Federer ima 38 i još igra. A verujem da će oboriti Federerov Grend Slem rekord. Znam kako to ima na umu. Njegov je cilj da bude najbolji na svetu. Ja samo želim da mi dete bude zdravo. A ako je zdrav, onda se mogu kladiti, onda sam sigurna da će oboriti rekord!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    17. oktobar 2019 | 18:13

    Gospođo Dijana, kad sam ja i moja porodica ovoliko srećni i ponosni zbog Noletovih rezultata mogu da zamislim kako je vama. Ali lepo ste rekli, vama kao majci najvažnije je da je vaše dete zdravo a rezultati će doći. To što neki više vole Rodžera ili Rafu nema veze. Pa samo u Kini Nole ima više fanova nego oni zajedno u ostatku sveta. Zato ne brinite istorija će pisati o najboljem svih vremena. Verujemo i nadamo se da će to biti naš Nole.

  • DARKO 100%

    17. oktobar 2019 | 17:37

    Moze kako hoce,on je svoj san ostvario ,broj jedan,sve turnire osvojio,ozenjen,ima dete,zivi u skladu sa svojom porodicom,ume da se ponasa,ostalo je jos ..... i to ce biti kad dodje vreme predsednik Srbije

  • Miki

    17. oktobar 2019 | 19:35

    On zeli da ga svi vole i to stvara kontra efekat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA